05.06.2006
Petank

Ida-Virumaal tehti Eesti petangiajalugu

Ida-Virumaa lahtised karikavõistlused petangi paarismängus võitis Jõhvi abielupaar Sirje ja Ivar Viljaste, sellega kirjutati uued read Eesti petangiajaloo raamatusse – esmakordselt võidutsesid Eesti reitiguvõistlustel Ida-Virumaa mängijad.

Sirje ja Ivar Viljaste alistasid finaalis 13:2 Tallinna paari Margo Peebo/Margus Limberg. Kohtla-Järvel rohkem kui kaheksa tundi kestnud turniiri käigus võitsid Viljasted kuus kohtumist ja kaotasid ühe mängu.

Kolmanda koha karikad kuulusid pealinna paarile Harry Kanistik/Marko Neemelaik, kes 3.-4. koha kohtumises oli parem Ida-Virumaa võistkonnast Juhan Neiland/Tõnis Neiland 13:10.

Kokku osales turniiril 20 paari, neist pooled olid Ida-Virumaalt. Huvitava kokkusattumisena oli kõikides kohamängudes üheks osapooleks Ida-Virumaa paar ning selle omalaadse Ida-Virumaa – “Muu Eesti” kohtumise võitis “Muu Eesti” 7:3.

Pärast kolme reitinguvõistlust on reitingutabeli tipus Marko Neemelaik 140 punktiga, 136 punktiga jagavad 2.-3. kohta Ivar Viljaste ja Sirje Viljaste. Punkte saanud 58 mängijat.

Järgmised reitingupunktid jagatakse välja 1. juulil kui Tallinnas on kavas Kalevi päevade petangiturniir. Lisainfot saab petangiportaalist www.petanque.ee.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: