Ida-Virumaal on tulemas mega suusanädalavahetus

11.veebruaril toimub Alutaguse suusamaraton Pannjärvel ning 12.veebruaril Eesti Meistrivõistlused lumelauapargisõidus ning suusatamise freestyle´is Kiviõlis.

Eelseisvaks laupäevaks kavandatud Alutaguse maraton ei jää vähesele lumele vaatamata pidamata, kuid toimub kavandatust lühematel distantsidel ja klassika asemel vabastiilis.”Äärmuslikud olud nõuavad äärmuslikke lahendusi,” võttis maratoni peakorraldaja Robert Peets lühidalt kokku põhimõtte, kuidas lumedefitsiidi tingimustes on siiski võimalik suusamaratoni korraldada.
Tänavust maratoni sõidetakse 10-11 kilomeetri pikkusel ringil. Kui tavapäraselt on Alutaguse maratoni põhidistants olnud 44 kilomeetrit, siis tänavu 30-33 kilomeetrit. Lühemale rajale minejad peavad leppima 22 km asemel ühe 10kilomeetrise ringiga.

Pühapäeval aga jagatakse Kiviõli seikluskeskuses Eesti meistritiitleid pargisõidus, kus peafavoriitidena lähevad võistlustele kahekordne X-mängude võitja Kelly Sildaru, aga ka tema noorem vend Henry. “Kindlasti saab kohtuda nii Henry kui Kellyga ning vaadata võidetud medaleid ja auhinnaks saadud kitarre,” kutsus korraldaja Janek Maar inimesi Eesti praegusele ainsale suusatipule kohapeal kaasa elama.

Maratoni info
Slopestyle info

Pohjarannik.ee

Eelmine:
Järgmine: