25.08.2010
Firmasisesed

Ida-Virumaa võõrustab poolt tuhandet korvpallurit

Neljapäeval algab noorte korvpallivõistlus “Jõhvi/Järve Cup”, kus lisaks Eesti korvpallimeeskondadele jooksevad platsile ka noortevõistkonnad lähiriikidest ja Poolast, andes kohalikele korvpallipoistele tugeva lahingu, kirjutab Põhjarannikus Gerli Romanovitð. Võistluse kesksel areenil, Jõhvi spordihallis on võimalik vaadata sportiv.ee fotograafi Anna Romanenko näitust.

Neljapäeval algaval võistlusel “Jõhvi/Järve Cup” jagatakse karikavõidud välja kaheksas vanusegrupis. Ida-Virumaa suurimal korvpallivõistlusel jookseb platsile kaugelt üle poole tuhande poisi, kellest osa tuleb Eesti lähinaabrite juurest ning Poolast.

Mängud hommikust õhtuni
Ajakava: https://sportiv.ee/100810_JJK_osav_vk_registr.htm

Selleks, et kolme päeva jooksul saaksid kõik mängud kaheksas vanuseklassis mängitud, tehakse mängudega kuuel võistlusväljakul algust varahommikul ning lõpetatakse alles hilisõhtul. Laupäevaks on alagruppides seisud paigas ning alustatakse finaalmänge. “Selleks, et suudaksime kõik mängud ära mängida, oleme võistluse ära jaotanud Jõhvi spordihoone kahe väljaku, ühisgümnaasiumi, Jõhvi vene gümnaasiumi, Kohtla-Järve ning Voka spordihoone vahel,” rääkis võistluste üks korraldaja Priit Käen, kes lubas, et korvpalliplatsil antakse tugev lahing ning Ida-Virumaa noortel korvpallipoistel on kõikides vanusegruppides oma meeskond väljas ja ka lootused esikolmikusse pääseda head.

Lisaks Eesti meeskondadele võõrustab Ida-Virumaa sel aastal korvpallureid Lätist, Venemaalt, Soomest ja Poolast. “Koosseis on tugev ning võistlus on heaks proovilepanekuks enne uue korvpallihooaja algust,” ütles Käen, et treenerid näevad karikavõistlusel, kui head tööd suve jooksul on tehtud ning millise meeskonnaga uuele hooajale vastu minnakse. “Peale selle saab vaadata, kui head tööd tehakse korvpalluritega meie naaberriikides. Nii näiteks pannakse Lätis tugevat rõhku noorte treenimisele, samas kui Eestis on tugevad just vanemate klasside poisid,” rääkis Käen, kelle hinnangul on võistlus hea võimalus treenerile ennast teistega võrrelda.

Huvi võistlusel osalemise vastu oli suurem, kui korraldajad suutsid vastu võtta. Piiriks sai 10 võistkonda ühes vanuserühmas, mis tähendab, et võistkonnad jaotati kahte alagruppi. “Ja kui muidu on suurte poiste seas võistlejaid vähem, siis sel korral on ka A-klassi võistkondi palju,” ütles ta ning lisas, et just suuremate poiste võistlused on huvitavad jälgida.

Teist aastat järjest

Kui varem peeti Ida-Virumaal kahte suurt noortevõistlust – “Järve karikat” ja “Jõhvi Cupi” -, siis juba teist aastat järjest on need kaks võistlust kokku pandud. “See oli täitsa õige otsus. Kahte suurt turniiri samas piirkonnas on keeruline korraldada,” tunnistas Käen, kelle eestvedamisel aset leidnud “Jõhvi Cup” toimus kevadisel koolivaheajal. Kui varemalt oli see hea aeg võistluste korraldamiseks, siis viimasel ajal läks keeruliseks: välisvõistkondade osalemine muutus keeruliseks seetõttu, et riigi meistrivõistluste sarjad on sellel ajal veel täies hoos.

Suurt korvpalliturniiri, kus korraldajatel tuleb võõrustada üle 500 sportlase ja korraldada mänge mitmes paigas, saab Käeni sõnul endale lubada tänu sellele, et spordisaalide arv ning korrasolek on viimastel aastatel paranenud. “Meil on juures Jõhvi spordihoone kahe mänguväljakuga, lisaks on ka vene gümnaasiumi saal väga korralik ja meil pole enam põhjust oma sportimistingimusi häbeneda,” tundis Käen heameelt.

Võimalik vaadata fotonäitust

Jõhvi spordihalli tribüünile oma lemmikutele kaasa elama tulevatel spordisõpradel on põhjust pöörata nägu ka seina poole, sest seal on võimalik vaadata Anna Romanenko sporditeemalist fotonäitust, kus peal mitmed Ida-Virumaal (üks pilt on tehtud ka Jõgevamaal) lähiajaloo peetud võistlused, millest fotosilma läbi fotograafile meeldejäävamad momendid on näitusele jõudnud.

Näitust on seni saanud vaadata need paarsada sportlast ja kohtunikku, kes käisid juunikuu alguses Kohtla-Nõmmel peetud Ida-Virumaa mängudel Kohtla põhikoolis söömas. Näituse kuraatori, hobifotograafist Kohtla-Nõmme abivallavanema Jaak Roodeni sõnul on plaanis pärast Jõhvit veelkord Kohtla-Nõmmele, siis juba rahvamajja vaatamiseks viia. Narvast pärit, praegu Jõhvis elava ja töötava ning maakonna keskuse klubisse Üks-Teist kuuluva neiu enda unistuseks on leida fotonäitusele koht ka piirilinnas.

Näitusel, mis sai teoks tänu Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupi ja Jõhvi vallavalitsuse toele on pilte korvpallist, lauatennisest, petangist, aikidost, motokrossist, autospordist, ratsutamisest, tennisest, sõudmisest, kergejõustikust ja jalgpallist. Nagu Kohtla-Nõmmel, nii ka Jõhvis algab näitus pildiga, kust vaatavad vastu kaks meest, kes on tuttavad paljudele maakonna spordivõistlustel osalejatele. 

POHJARANNIK/Sportiv.ee

 

Eelmine:
Järgmine: