Ida-Virumaa staadionid on hooajaks valmis

Erakordselt lumerohke ja külm talv on esitanud väljakutse ka Eesti jalgpalliväljakute hooldajatele: kas järgmisel nädalal algavaks vutihooajaks on meie mängupaigad ikka valmis?

“Lumekoristus nõuab väljakute hooldajatelt suur pingutust, aga peaaegu kõik on sellega hakkama saanud. Mitmed klubid ja väljakute hooldajad pingutavad tõsiselt, suur tänu kõigile! Oleme klubidega pidevalt ühenduses ja tänase seisuga saab julgelt öelda: hooaeg võib alata,” kinnitas Meistri- ja Esiliiga tegevjuht Dmitri Skiperski.

Hooaja avamäng peetakse laupäeval, 6. märtsil kell 17 Tallinnas Sportland Arenal, kui Superkarika mängus kohtuvad FC Levadia ja FC Flora. Meistriliiga I voor toimub 9. märtsil.

“Vaatame väljakud veel lõplikult üle 5. märtsil, kuid praeguse seisuga saavad võistkondi vastu võtta Sportland Arena, Sillamäe Kalevi kunstmurustaadion, Paide kunstmuruväljak, Ahtme kunstmuruväljak, Maarjamäe jalgpallikompleksi kunstmurustaadion, Kalevi Keskstaadioni kunstmuruväljak ja Rakvere kunstmurustaadion, keerulisem on olukord Viljandis, Tartus, Pärnus ja Ajaxi staadionil, aga seal käib tõsine töö ja olen kindel, et väljakud saavad korda,” märkis Skiperski.

“Oluline on lisaks lume puhastamisele väljakult teha korda ka pealtvaatajatele mõeldud ala,” lisas ta.

Meistriliiga I voorus on teisipäeval, 9. märtsil kell 16 vastamisi JK Sillamäe Kalev – Tallinna FC Flora (Sillamäe Kalevi kunstmuruväljak) ning Paide Linnameeskond – Kohtla-Järve FC Lootus (Paide kunstmuruväljak), kell 17 FC Kuressaare – Tartu JK Tammeka (Sportland Arena), kell 18:45 Tallinna FC Levadia – Narva JK Trans (Maarjamäe jalgpallikompleks, TVmäng) ja kell 19:30 Nõmme JK Kalju – Viljandi JK Tulevik (Sportland Arena).

Sillamäel ja Paides toimuvate mängude varajase algusaja põhjus on tehisvalgustuse puudumine värskelt valminud väljakutelt. JK Kalju peab oma kodumängu Sportland Arenal seoses Hiiu staadioni lumerohke olukorraga.

Esiliigas algavad I vooru mängud kolmapäeval, 10. märtsil kell 18:45: JK Tallinna Kalev – Valga FC Warrior (Kalevi Keskstaadioni kunstmuruväljak), Tallinna FC Flora II – Tallinna FC Levadia II (Sportland Arena), Rakvere FC Flora – Kiviõli Tamme Auto (Rakvere kunstmurustaadion), Tallinna JK Legion – Lasnamäe FC Ajax (Wismari kunstmuruväljak), Jõhvi JK Orbiit – Pärnu JK Vaprus (Ahtme Gümnaasiumi kunstmuruväljak).

Eesti jalgpallihooaja avamängud
2003: 9. märts, Tallinna FC Flora – FC Valga 3:2
2004: 6. märts, 0 kraadi, Viljandi JK Tulevik – Tallinna FC Flora 0:0 (Tallinnas)
2005: 2. märts, -9 kraadi, Narva JK Trans – Tallinna FC Levadia 0:4 (Narvas)
2006: 8. märts, -4 kraadi, Tallinna FC TVMK – Pärnu JK Vaprus 3:1 (Tallinnas)
2007: 3. märts, +2 kraadi, Tallinna FC Levadia – Tartu JK Maag Tammeka 4:0 (Tallinnas)
2008: 1. märts, +2 kraadi, Tallinna FC Levadia – Narva JK Trans 1:4 (Tallinnas)
2009: 3. märts, +1 kraadi, Tallinna FC Levadia – Tallinna FC Flora 1:2 (Tallinnas)
2010: 6. märts

EJLi pressiteenistus

Eelmine:
Järgmine: