05.05.2015
Jalgrattasport

Ida-Virumaa rattahooaeg algab kolmapäeval

Hooaeg 2015 võistluskalender tuleb kohalikele jalgrattasõpradele üsnagi tihe. Võistlusi leiab erineva raskusastme ja distsipliiniga – võistelda saab nii maanteeratastel, kui ka maastikul, sõita saab nii lühemaid distantse, kui ka maratoni.

Kalender: https://sportiv.ee/dokument/ivjalgratas2015.pdf

Argipäeva rattaõhtuid tervelt 7 etappi

Nagu traditsiooniks saanud, toimuvad ka tänavu Argipäeva rattaõhtud, mille sarjas see aasta etappe koguni 7. Neist esimene troimub juba sel kolmapäeval Pannjärvel.

Esmakordselt toimuvad etapid ka Narvas, kus sõita saab maikuus toimuval teisel etapil ning hooaja viimasel etapil septembris. Kahe Narva etapi kokkuvõttes jagatakse ühtlasi välja ka Narva lahtiste meistrivõistluste medalid. Ülejäänud etapid jäävad lähemale Jõhvi spordisõpradele – startida saab Pannjärvel, Mäetagusel, Valge Hobu ringil ning Kohtla-Nõmmel. Rattaõhtud sobivad enda proovilepanekuks nii algajale rattahuvilisele, kogenud harrastajale kui ka tippsportlasele oma võimete testimiseks. Rajad on kerged ja tehniliselt lihtsad ega nõua suuremaid oskusi ratta valitsemisel. Samuti soosib korraldatav sari pigem maanteerattureid, kuna seitsmest etapist viiel tuleb sõita maantee eraldistarti. Võistlused kuuluvad ka Ida-Virumaa liikumisharrastuse sarja.

Äkke Spordiklubil põnevaid sõite Narva lähistel

Lisaks Argipäeva rattaõhtute etappidele, leiab kalendrist veelgi kuupäevi, mil Narva lähistel jalgratta stardijoonele lükata saab. Võistelda saab juunikuus Narva-Jõesuu Rattakrossil ja Sillamäe Rattarallil, juulis Äkke GP-l ja augustis Narva rattasõidul. Kõik eelnimetatud võistlused toimuvad maastikuratastel. Rohkem infot Äkke Spordiklubi võistlustest leiab lehelt akkesport.net

Maastikuratta gurmaanidele põnevaid võistlusi jagub

Maastikuratturitele pakub tänavune kohalik kalender nii mõnegi huvitava võistluse. Hooaja tippsündmuseks on 8. augustil Niinsaarelt startiv 12. Alutaguse Rattamaraton, mis on tänavu esmakordselt riigi suurima maastikuratta maratonisarja Hawaii Express Estonian Cup üheks etapiks. Kohale on tulemas eesti maastikuratturite paremik ning starti on oodata üle tuhande osavõtja.

Kaks nädalat hiljem, 22. augustillõpeb Pannjärvel toimuva võistlusega MTBest jalgrattasari.

Tõsised maastikuratta gurmaanid leiavad kalendrist kaks kõrge tehnilise raskusastmega võistlust. Tuhamäe GP-l saab end proovile panna 20. juunil Kiviõlis, kuhu kohalik rattaäss Taavi Selder koostöös Kiviõli Seikluskeskusega plaanib maha märkida oskustnõudva ning atraktiivse olümpiakrossi raja. Juulikuu üheteistkümnendal päeval saab starti minna Narvas Äkkekülas, neljandat korda toimuval Äkke GP-l, kuhu vennad Vladimir ja Juri Vsivtsev on ehitanud tõeliselt tehnilise raja, mis oma raskusastmelt ei jää palju maha olümpiakrossi maailmakarikavõistlustel sõidetavatest radadest.

Ida-Virumaa meistrivõistlused

Ida-Virumaa meistrivõistlused toimuvad ka tänavu juba väljakujunenud distsipliinidel – rattakrossis ning maantee grupisõidus ja eraldistardis. Maastikurataste meistrivõistlsed toimuvad tänavu esmakordselt Kohtla-Nõmme omapärastel maastikel. Samuti toimub uues paigas maantee grupisõit, kus võistelda saab kohalikus mõistes „mägisel“ Kuremäe ringil. Eraldistardi meistrivõistlused toimuvad sedapuhku taaskord Mäetagusel.

Hooaja lõpetavad Jõhvi meistrivõistlused

Septembrikuu viimasel nädalavahetusel on kõik rattasõbrad oodatud hooaega lõpetama Jõhvi meistrivõistlustel, kui laupäeval toimub traditsiooniline Jõhvi pargi rattakross ning pühapäeval saab rattahooajast viimast võtta Jõhvi meistrivõistlustel mäestlaskumises, samuti traditsioonilises paigas – Jõhvi tööstuspargi aherainemägedel.

jrk.ee/sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: