07.02.2010
Firmasisesed

Ida-Virumaa meistriliigas hakkab põhiturniir lõppema

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliigas on meeskondadel põhiturniiril pidada veel 2-3 mängu. Viimaste voorude eel on veel palju lahtisi otsi.

Selle aastanumbri sees on peetud kaheksa mängu. Kaks võitu juurde on saanud nii KK Hito (alistati Mäetaguse 112:86 ja KK Narva 109:85), Iisaku KK (võideti KK Narva 106:71 ja Mäetaguse 80:72) kui ka Toila (oldi üle Mäetagusest 98:57 ja Remeksist 82:62).

Ühe võidu on 2010. aastal saanud Remeks (alistati Askele 67:61) ja KK Narva (Askele alistati 89:79).

Otse finaalikoha andvale põhiturniiri võidule on pretendente jäänud neli, KK Hitol on 8, Remeksil 7 ning Toilal ja Iisakul 6 võitu. Nende nelja meeskonna seast tulevad mõlemad finalistid (nn kuldpoolfinaalis kohtuvad põhiturniiri 2. ja 3. meeskond), kuid kaks meeskonda nelikust võivad jääda hoopiski medalita, sest põhiturniiril neljanda koha saanud meeskond kohtub pronkspoolfinaalis põhiturniiril viienda koha saanud meeskonnaga.

Viiendat kohta hoiab hetkel Askele, kel kirjas 3 võitu ja 6 kaotust. Neist võidu kaugusel on ühe kohtumise rohkem pidanud KK Narva, kes peab aga Askele edestamiseks mõlemad allesjäänud kohtumised võitma (lootuses, et Askele kõik kolm mängu kaotab), sest võrdsete punktide korral on omavahelistes mängudes on eelis Askelel.

Ainsana on õiduta Mäetaguse, kel allesjäänud kolme vooruga on raske viimaselt, seitsmendalt kohalt kõrgemale tõusta. Seitsmes meeskond peab aga üleminekumänge esiliigas teise koha saava meeskonnaga.

Meistriliiga järgmine kohtumine on kavas reedel, 12. veebruaril Iisakus, kus Iisaku KK võõrustab KK Hito meeskonda. Sel hooajal on need meeskonnad kahel korral kohtunud, meistrivõistluste mängus Kohtla-Järvel jäi peale Hito, kuid päev hiljem karikavõistluste veerandfinaalis sai Iisaku omakorda kodus võidu.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: