02.05.2012

Ida-Virumaa meistriks tuli Kohtla-Järve

Jõhvi spordihallis peetud Ida-Virumaa meistrivõistlustel võrkpallis osales neli naiskonda.

Kahju, et Narva polnud esindatud ühegi võistkonnaga. Kohapeal loositi mängude järjekord. Mängiti kahel väljakul.

Esimesel väljakul olid vastamisi Illuka ja Iisaku. Kui Iisaku alustas mängu ilusasti, minnes juhtima 4:0, siis edasi ei sujunud nende mäng sugugi hästi, lastes Illuka naiskonnal saada vaheaegadega 6 ja 5 punkti järjest. Iisaku naiskond ei andnud küll alla, kuid Illuka saavutatud eduseisu käest ei lasknud ja võitis geimi 25:22. Teine geim algas punkt-punkti mänguga, kuid siis sai Illuka jällegi 5 punkti järjest ja läks juhtima. Iisaku vähendas kolme punkti kaupa vahet ja viigistas seisu 13:13. Edasi mängiti punkt-punkti mängu seisuni 18:18. Siis läks kahe punktiga juhtima Iisaku, kuid viik saabus uuesti sesul 24:24. Viimased 2 punkti saavutas ikkagi Iisaku naiskond ja mänguseis 1:1. Kolmandas geimis oli Iisaku löögihoos ja võitis geimi 15:8 ning kogu mängu 2:1. Teisel väljakul polnud Kohtla.Järve naiskonnal raskusi Jõhvi Spordikooli tüdrukute võistkonna võitmisega geimidega 25:7 ja 25:9.

Teises voorus kohtusid Illuka – Kohtla-Järve ning Iisaku – Jõhvi SK. Kohtla-Järve võitis esimese geimi suhteliselt lihtsalt 25:11. Teist geimi alustas Illuka edukamalt, minnes juhtima 3:0, kuid mitte kauaks. Kohtla-Järve sai 7 punkti järjest ja läks ise juhtima 10:5. Edasi suurendasid nad oma eduseisu veel kolme ja kahe punkti kaupa ning võitsid geimi 25:20 ning kogu mängu 2:0. Üllatuse valmistas aga teisel väljakul Jõhvi SK võistkond, kes alustas esimest geimi punkt-punkti mänguga seisuni 7:7. Siis läks küll Iisaku ette kahe punktiga, kuid tüdrukud ei andnud alla, saades ise 4 punkti järjest. Edasi suurendasid nad oma edu paari punkti kaupa ja võitsid esimese geimi 25:18. Tüdrukud olid hoos ja alustasid ka teist geimi hästi, minnes juhtima 4:1. Edasi mäng tasakaalustus. Viik saabus seisul 15:15. Uuesti läks Jõhvi SK juhtima, kuid Iisaku viigistas seisu 23:23 ja läks omakorda juhtima 24:23. Viimased 3 punkti aga sai Jõhvi SK ja võitis ka teise geimi tulemusega 26:24 ning kogu mängu 2:0.

Iisaku naiskond oli täielikult liimist lahti peale rasket esimest mängu. Kohtumiseks Illuka naiskonnaga ei jätkunud Jõhvi SK tüdrukutel enam särtsu ja kaotasid selle mängu geimidega 12:25 ja 13:25. Ka Kohtla-Järve naiskonnal polnud enam raskusi Iisaku naiskonna võitmisega geimidega 25:10 ja 25:12.

Seega tuli Ida-Virumaa meistriks Kohtla-Järve naiskond koosseisus: Valentina Kullamägi, Aljona Tumanova, Jana Borissova, Jelizaveta Grigorjeva, Jekateria Shehhanina,Viktoria Makarenko.

Teise koha saavutas Illuka naiskond koosseisus: Mirjam Vinkler, Triinu Õras, Ekaterina Aleksandrova, Airi Kruusma, Olesja Kudina, Merlin Paas, Jane Vähk.

Kolmas koht Jõhvi SK koosseisus: Carolin Mesi, Elina Smolina, Ave Uustalu, Annemar Neiland, Lisette Villers, Lisett Pärna.

Iisaku naiskonnas mängisid: Ene Laanemets, Eda Välimets, Helge Murutalu, Maarja Murutalu, Külli Stroo, Diana Ruudi, Merlin Paal.

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: