30.04.2017

Ida-Virumaa meistriks tuli Jõhvi SK

Jõhvi spordihallis peetud Ida-Virumaa naiste võrkpallimeistrivõistlustel mahtusid esikolmikusse Jõhvi spordikool, Illuka ja Narva SK Galla.

30. aprillil jagati medaleid meeste seas Eesti meistrivõistlustel Tallinnas ja naiste seas Ida-Virumaa meistrivõistlustel Jõhvis. Nagu eelmiselgi aastal osales Ida-Virumaa MV võrkpallis naistele neli võistkonda: Narva Spordiklubi Galla, Jõhvi SK, Iisaku ja Illuka.

I voor

Loosi tahtel läksid esimestes kohtumistes vastamisi Narva SK Galla ja Iisaku ning Illuka ja Jõhvi SK. Esimesed punktid sai küll Iisaku, kuid edasi kulges kohtumine juba Galla dikteerimisel ja nad võitsid selle 2:0 (25:18; 25:9).

Hoopis tasavägisem oli kohtumine teisel väljakul Illuka ja Jõhvi SK vahel. Esimene geim algas paaripunktise eduga Jõhvi SK, mida nad suutsid hoida geimi lõpuni 25:22. Teises geimis läks Jõhvi SK jällegi paari punktiga juhtima, kuid Illuka suutis mänguseisu viigistada ja punktiga ka juhtima minna 19:18 kui sai 4 punkti järjest. Edasi ei klappinud jällegi Illuka mäng – Jõhvi SK sai 5 punkti järjest, millele Illuka suutis vastata ainult ühega. Jõhvi SK sai geimilõpupunkti ja võitis ka teise geimi tulemusega 25:21. Illuka tegi mõlemas geimis liiga palju servivigu, mis mõjutas ka mängu lõpptulemust.

II voor

Iisaku alustas esimest geimi Illuka vastu ilusasti, minnes juhtima 4:0 ja kui nad geimi keskel said veel 9 punkti järjest, olidki nad geimi võitnud 25:16. Illukat mõjutas siin suuresti eelnev kaotus. Teine geim algas punkt-punkti mänguga seisuni 5:5. Edasi hakkas Illuka eduseisu paari-kolme punkti kaupa suurendama ja võitis selle geimi samuti tulemusega 25:16. Ka kolmas geim algas punkt-punkti mänguga, kuid edasi tekkis Iisakul mõõn ja Illuka  sai 6 punkti järjest ja läks juhtima 8:3. Seda eduseisu nad käest ei lasknudki ning võitsid otsustava geimi tulemusega 15:10.

Tulise lahingu pidasid ka teisel väljakul Jõhvi SK ja Narva SK Galla. Kuigi esimeses geimis sai esimese punkti Jõhvi SK, siis järgnevad 6 punkti sai Galla ja läks juhtima 6:1. Nad suurendasid oma edu ja juhtisid juba 21:12 ning arvasid, et geim ongi võidetud, kuid järgnev oli neile täielik katastroof. Jõhvi SK sai 8 punkti järjest ja jõudsid punkti kaugusele. Galla sai punkti, millele Jõhvi SK vastas 4 punktiga ja läks juhtima 24:22. Nüüd sai Galla omakorda 3 punkti järjest seisuks 25:24. Geimi lõpus oli kindlam Jõhvi SK võites geimi 27:25. Teise geimi algul läks Galla kohe juhtima 4:0 ja 7:1, kuid Jõhvi SK suutis mänguseisu viigistada seisul 10:10. Edasi vahetati jällegi punkte, siis sai Jõhvi SK 4 punkti järjest ja läks juhtima 15:11. Galla suutis uuesti mänguseisu viigistada ja juhtimagi minna kui sai omakorda 5 punkti järjest 21:19. Jõhvi SK suutis jällegi mänguseisu viigistada 23:23. Jõhvi SK sai punkti, kuid Galla vastas 3 punktiga ja võitis selle geimi 26:24. Otsustavas geimis kulges punkt-punkti mäng seisuni 4:4. Nüüd sai Jõhvi 2 ja 3 punkti järjest ja läks juhtima 9:5. Galla sai 3 punkti, kuid Jõhvi SK jällegi 2 punkti järjest. Edasi toimus ainult punktide vahetus ja nii võitis kolmanda geimi Jõhvi SK 15:12 ja kogu mängu 2:1.

III voor

Kui Iisaku ja Jõhvi SK kohtumise esimese geimi võitis suhteliselt lihtsalt Jõhvi SK 25:16, siis lootsid nad samasugust edu ka teises geimis. Kuid kohe geimi alguses läks hoopis Iisaku juhtima 3:0. Jõhvi SK viigistas seisu 4:4 ja läks kohtumist juhtima, kuid Iisaku suutis mänguseisu viigistada seisul 20:20. Jõhvi SK sai 2 punkti, Iisaku vastas ühe punktiga, mis jäigi neile viimaseks. Nii oli Jõhvi SK täisedu 6 punktiga võitnud I koha.

Kohtumine Illuka ja Narva SK Galla vahel pidi otsustama II-III koha saatuse. Esimese geimi algul läks Illuka kohe juhtima 7:0. kuid nad oskasid selle edu maha mängida kui ei saadud servi vastu võetud ja Galla sai nii 10 punkti järjest. Galla juhtis 21:19 kui Illuka sai 3 punkti järjest ja läks ise juhtima. Galla viigistas seisu ja edasi vahetati punkte seisuni 26:26. Geimi lõpp kuulus ikkagi Illukale 28:26. Teine geim ei tulnud neil aga üldse välja, mille nad kaotasid 16:25. Otsustavas geimis läks Galla kohe juhtima 3:0. Edasi vahetati punkte ja siis sai Illuka 5 punkti järjest, kuid Galla suutis mänguseisu viigistada ja ettegi minna kui sai 4 punkti järjest. Illuka vastas samuti 4 punktiga järjest, millele Galla suutis vastata vaid ühe punktiga. Geim Illukale 15:12. Nii võitis II koha Illuka ja kolmandaks jäi Narva SK Galla.

I koht – Jõhvi SK – Elizabeth Veri, Berit Marie Sügis, Dzintra Lember, Moona Kilk, Karoliina Käen, Reesi Külmhallik, Melani Nõlvak – treener Kristjan Palm
II koht – Illuka – Mirjam Vinkler, Marjaana Lepiste, Kristina Nedzinskaite, Hanna-Katryna Keerme, Jelizaveta Morozova, Sofja Þuravljova
III koht – Narva SK Galla – Maria Semjonova, Anastassia Semjonova, Sevil Rustamova, Regina Zagdai, Ksenia Kuznetsova, Milena Suvorova, Angelina Konopljova – treener Galina Alferova
4. koht – Iisaku – Kristiin Valdre, Külli Stroo, Tiia Klaas, Sigrit Saare, Diana Ruudi, Maarja Murutalu, Liisa Säde, Ene Laanemets

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: