08.02.2008
Jalgpall

Ida-Virumaa meeskonnad kolivad Rakverre

Rakvere kunstmurustaadion saab algaval jalgpallihooajal koduväljakuks kolmele meistrivõistlustel mängivale meeskonnale, kord nädalas kogunevad siia treenima aga noortekoondise kandidaadid.

Kunstmurustaadioni B-litsentsi omav Rakvere kunstmurustaadion saab algaval jalgpallihooajal koduväljakuks esimest aastat Eesti MV esiliigas mängivatele võistkondadele Rakvere FC Florale ja Kiviõli Tamme Autole.

Nimetatud meeskondade kodumängud hakkavad toimuma Eesti jalgpallimeistrivõistluste korraldamise tava kohaselt pühapäeviti, nii et kui üks meeskond peab oma mängu võõrsil, siis teine koduplatsil.

Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits ütles, et Rakvere kunstmurustaadioni on kevadringi mängude ajaks oma koduväljakuks valinud ka meistriliigasse tõusnud JK Sillamäe Kalev, sest nende oma staadioni renoveeritakse.

Palju mänge vaadata

Veel neljaski meeskond – meistriliigas mullu neljanda koha saanud Narva JK Trans – peab plaani hakata kevadringi kodumänge Rakveres mängima. Valida on neil Tallinna ja Lääne-Virumaa pealinna vahel. Meistriliigas peetakse mänge laupäeviti.

“Meistriliiga kohtumistega kaasnevad aeg-ajalt teleülekanded ning et staadioni ehitamisel TV-valmidust projektis ette ei nähtud, siis teeb Elion lähiajal ära vajaliku töö optilise kaabli otsiku paigaldamiseks, kokkulepe nendega on olemas,” märkis Erich Petrovits.

Kui Narva JK Trans otsustab koduväljakuks valida samuti Rakvere, siis on esimene jalgpalliülekanne Rakverest Kalev Spordi ekraanil juba 15. märtsil. Kohalikul jalgpallipublikul on võimalik meistrivõistluste mängudele kaasa elada koguni kahel korral nädalas.

Tribüün suuremaks

Erich Petrovitsi sõnul saab kunstmurustaadion vastavalt B-litsentsi nõuetele hiljemalt maikuuks ka suurema tribüüni, mis praeguse saja asemel suudab mahutada 250 pealtvaatajat. “Linn toetab selle ehitamist lisaeelarvest,” lausus Petrovits.

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) plaanib Rakvere kunstmurustaadionist teha järelkasvukoondise tugipunkti, kus hakkaksid kord nädalas – neljapäeviti – ühiselt treenima 1994. ja 1995. aastal sündinud andekad jalgpallipoisid, kes on valitud välja piirkonnast, mis ulatub Järvamaalt Narvani.

Ülejäänud kolm noortekoondise tugipunkti tegutsevad Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Vastav leping Rakvere spordikeskusega sõlmitakse veebruarikuu lõpus.

Jalgpalliliit on broneerinud augusti lõpuks ka Rakvere staadioni, et tuua siia poiste U-15 vanuseklassi rahvuskoondise Eesti-Poola mäng. Veel soovitakse juunis-juulis korraldada Rakveres naiste Balti liiga turniir.

Kõrgeklassilisteks mängudeks sobiliku muru tagamiseks on Petrovitsi sõnul tehtud sügisel korralik hooldus, koomale on tõmmatud ka muruväljaku kasutajate ringi.

AIGI PARGI,
Virumaa Teataja

Eelmine:
Järgmine: