05.04.2008
Lauatennis

Ida-Virumaa lauatennisistid on MMil

Hiinas toimuvatel lauatennise võistkondlikel maailmameistrivõistlustel kaasa tegevast Eesti koondisest on pooled idavirulased. Pärast esimest etappi võitleb nii mees- kui naiskond koha eest neljandas-viiendas kümnes.

Kokku on võistkondlikel maailmameistrivõistlustel osalema registreeritud ligi 200 võistkonda: 106 meeskonda ja 87 naiskonda. Eestist on väljas mõlemad, kusjuures poole koondisest moodustavad Ida-Virumaa sportlased. Naiskonda kuuluvad Aseri spordiklubi esindajad, kaks Eesti paremat naislauatennisisti Tatjana Tðistjakova ja Marina Morozova. Viimane alustas oma sportlasteed Narva Paemurru spordikoolis, mille teine kasvandik Aleksandr Smirnov kuulub meeste esindusse. Naiskonda kuulub kolmandana Karin Lindmäe Raplamaalt, meeskonda aga Vallot Vainola Pärnust ja kunagi Narvat esindanud Sergei Petrov.

Eesti naiskond sai 2. divisjoni alagrupiturniiril (kokku on naisteturniiril kolm divisjoni, igaühes 24 naiskonda) kuue naiskonna seas viienda koha, alistati ainult Taani 3:2. Otsustava võidu tõi Morozova, enne seda olid nii Marina kui ka Tatjana kaotanud Mia Skovile. Teistes kohtumistes jäi Eesti alla Inglismaale 1:3, Austraaliale 0:3, Indoneesiale (1:3, võitis Morozova) ja Indiale (0:3). Alagrupis eelviimaseks jäänud Eesti naiskond mängib nüüd 37.-48. kohale, esimeseks vastaseks on Tðiili.

Meeskonnal on läinud paremini, kuid seda kolmandas divisjonis. Kuuest meeskonnast koosnevas alagrupis sai Eesti teise koha, kaotades ainult lõunanaabritele lätlastele 1:3. Teistes kohtumistes võideti Ladina-Ameerika maid: Mehhikot 3.1, Puerto Ricot 3:0 ja Venetsueelat 3:0. Mäng viimase koha saanud Moldovaga ei otsustanud enam midagi (3:1). Meeskond mängib nüüd kohtadele 49-60.

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: