05.05.2006
Firmasisesed

Ida-Virumaa korvpalliplatsidel valitseb KK Hito

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste finaalis osutus kindlalt parimaks meistriliiga hooaja kaotuseta läbinud, neljanda järjestikuse meistritiitli saanud Kohtla-Järve KK Hito, kellest sai esimene meeskond, kes on samal hooajal saanud oma valdusse nii maakonna meistri- kui ka karikavõistluste karika.

Kui põhiturniiri võitjana pääses Hito otse finaali, siis põhiturniiri kolmas, AK Askele sai finaali tänu sellele, et laupäeval alistati A-poolfinaalis võõrsil põhiturniiri teine, KK Narva. Laupäevases mängus aitasid AK Askelet ka põhiviisikumehed Tanel Pastarus ja Kristjan Korjus, kes pühapäeval pidid mängima Viljandis tudengite amatöörturniiril, mis tegi KK Hito elu veelgi lihtsamaks. Hito juhtis kogu mängu, kasvatades edu vaikselt, kuid kindlalt, ning lõpunumbrid 83:63 peegeldasid selgelt jõudude vahekorda.

Kaotajate treeneri Priit Sternhofi sõnul sai otsustavaks teise veerandaja lõpp, kui nende kaotusseis 24:29 muutus paari minutiga 27:39ks. "Suutnuks me poolaja lõpuni hoida viiepunktilist vahet, oleks mängupilt teisel poolajal olnud arvatavasti teistsugune," sõnas Sternhof, nentides, et neil jäi puudu mängijast, kes oleks suutnud kanda liidrirolli, samas kui Hitol viskas ainuüksi Alar Pärn 28 punkti. "Aga meil oli seitse mängijat nooremad kui Hito noorim mängumees," andis Sternhof märku, et tagala on neil hitolastest tugevamini kindlustatud. Just Askele on Hito nelja finaalvõidu ajal olnud kolm korda kohtlajärvelaste vastane. "See näitab, et stabiilsust meil on, aga otsustavaid heitlusi ei suuda me mitmetel põhjustel võita. Seekord olime kehvad visketabavuselt ja ka lauavõitluses jäime vastastele alla," tõdes Sternhof.

Võitjate mängiv treener Toomas Nõmmiste nentis, et vastaste kahe põhimängija puudumine tegi KK Hito võidu vormistamise lihtsamaks, kuid Nõmmiste arvates olid hitolased esikoha stabiilse esitusega hooaja vältel välja teeninud. "Täitsime hooaja eesmärgid sajaprotsendiliselt, võitsime maakonnas karika- ja meistrivõistlused ning jäime esiliigas tugevamasse gruppi ehk kaheksa hulka. Kahju muidugi, et ei jõudnud nelja hulka, kuid see oleks juba olnud lisaboonus," sõnas Nõmmiste, kelle sõnul peaks Hito vähemalt maakonna meistrivõistlustel põhituumiku säilitama ning võistkonnaga liitub mõni mängija maakonna esiliigas mänginud farmmeeskonnast. "Maakonnas on tulevaks aastaks selged sihid – võita viiendat aastat järjest meistrivõistlused ja kaitsta karikavõitu," ütles Nõmmiste.

Lahtine on aga KK koosseis Eesti meistrivõistlusteks, sest teatavasti on idavirulased saanud kutse Eesti meistriliigasse, mida soovitakse tuleval aastal esiliiga arvelt laiendada. "Selge on see, et kui mängida meistriliigas, peab võistkond olema kokku pandud teistel alustel, lisaks mängijatele peab olema treener ning ka tugev organisatsiooniline külg."

Nädalavahetuse suuremad eneseületajad olid kindlasti Iisaku KK I võistkonna mängijad, kes laupäeval alistasid tasavägises B-poolfinaalmängus Kohtla-Järve Remeks I ning päev hiljem said Narva KK I meeskonna vastu seljavõidu.

Teise liiga võitis kindlalt Viru ÜJP, kes sai sellega õiguse minna tulevaks hooajaks meistriliigasse, kuid sellest õigusest meeskond tõenäoliselt loobub. "Parem on olla esiliigas võitja, kui heidelda meistriliigas viimaste kohtade peale," sõnas võistkonna treener Jüri Järvelainen. Finaalis alistas Viru ÜJP Iisaku gümnaasiumi, kolmanda koha sai Floorin.

Eeloleval nädalavahetusel peetakse otsustavad mängud teises liigas.

RENE KUNDLA

Eelmine:
Järgmine: