14.02.2007
Autosport

Ida-Virumaa karikavõistluste sari sõiduautodele kogub hoogu

Saka karjääris peeti pühapäeval, 11. veebruaril Ida-Virumaa karikavõistluste II etapp sõiduautodele, seekord võisteldi 1050 meetri pikkusel jäärajal, kirjutab EPLOnline.

Osalema oli tulnud 52 võistlejat. Esialgselt 18. veebruarile planeeritud võistluse aja pidid korraldajad muutma muudatuste tõttu vabariiklikus kalenderplaanis.

Sõideti kolm sõiduvooru, igas voorus kaks ringi ning parimad selgusid kolmest kahe parima vooruaja liitmisel.

Võisteldi kuues erinevas klassis. Noorte arvestuses muutus esikolmik peale igat sõiduvooru. Päeva parimaks kaheteistkümne võistleja hulgast ja karikaarvestuses liidriks tõusis Mario Kendra. Talle järgnes Robert Luts, kelle edu Martin Reilenti ees oli vaid 0,19 sekundit.

Naised, keda oli kokku üheksa, said kirja karikasarja esimesed punktid. Esimeseks tuli Erika Teffo Kadri Jaanipere ja Tiina Lutsu ees.

Veteranide klassis võitis kõik sõiduvoorud ja tuli esimeseks Priit Sikk. Teine oli Urmas Teffo, kellest jäi napilt maha Tarmo Kärbo. Kokku oli veterane võistlema tulnud kaheksa.

Kahekümne osalejaga esisillaveoliste autode klassis ei olnud seekordki vastast ainult kahes sõiduvoorus osalenud Meelis Liivarannale. Kõige lähemale jõudsid teisena lõpetanud Sergei Zahharenkov ja kolmandana Heiki Luts.

Tagasillaveoliste autodega oli võistlema tulnud kolm võistlejat ning vastavat karikasarja üldjuhendile selles klassis karikasarja punkte ei jagatud. Esikolmik – Jaan Kollo, Marek Allikmaa ja Argo Liivik.

Vabaklassis, mille ainsaks põhinõudeks oli kinnise kerega auto, registreerus 13 võistlejat. Lõpptulemuse sai kirja kahe sõiduvooru aegade summana üheksa võistlejat. Konkurentsitult oli selle klassi päeva parim Meelis Liivrand. Teiseks platseerus Janno Nutov ja kolmandaks Jaan Kollo.

Järgmine karikasarja etapi toimumise aeg on määratud 25. veebruarile Maidla vallas. Kui ilmastiku olud ja jääkatte paksus lubavad, siis on AMV Racing kindel soov korraldada jääraja võistlus ka Sõtke jõel.

Lähim Ida-Virumaa teadaolev sõiduautode jäärajavõistlus „Vaivara KV 2007“ toimub 24. veebruaril hotell Laagna tiigil. Korraldajateks on Sinimäe SK Sõnn ja OÜ Autorem.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: