17.04.2010
Jäähoki

I divisjoni tõusnud Eesti alistas Rumeenia üllatavalt lihtsalt

Narvas lõppenud jäähoki maailmameistrivõistluste II divisjoni B-grupi otsustavas kohtumises alistas Eesti 7:1 Rumeenia ja tõusis turniiri võiduga tulevaks aastaks I divisjoni.

Enne reedest mängu olid nii Eesti kui ka veel eelmisel aastal I divisjonis mänginud Rumeenia alistanud kindlalt kõik neli vastast.  Esimesel kolmandikul oli Eesti küll hädas arvuliste ülekaalude realiseerimisega, kuid 5:5 vastu mängides suudeti kaks väravat lüüa ja avakolmandik võita 2:0.

Kõik sai selgeks üllatavalt ruttu, sest teise kolmandiku neljanda minuti keskpaigaks juhtis Eesti juba 5:0, kolm väravat löödi vähem poole mänguminuti jooksul. Pärast seda oli suhteliselt rahulik mäng, teine kolmandik lõppes 6:1 ning viimasel kolmandikul pani Eesti mängule võiduka punkti, lüües seisuks 7:1. Eesti sai kuldmedalid ja pääsu I divisjoni. Ülimalt pettunud Rumeenia peab veel vähemalt aasta olema II divisjonis.

Aleksandr Komðini pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1338

Eestiga vähemalt sama rõõmsad olid pronksmedalid saanud Islandi mängijad, kes viimasel päeval alistasid 6:2 Iisraeli, kes kukkus kolmandasse divisjoni. 2004. ja 2006. aastal kolmanda divisjoni võitnud Islandile oli see II divisjonis esimeseks medaliks: 2007. ja 2009. aastal oldi 4., 2001., 2002. ja 2008. aastal oldi 5. 2003. ja 2005. aastal oldi 6. ja nüüd siis Narvas olles saadi kauaoodatud pronksmedal.

4.-5. koha mänguks kujunenud kohtumises alistas veel eelmisel hooajal III divisjonis mänginud Uus-Meremaa Hiina 2:1. Seega oli Hiina turniiri suurim pettumus, sest eelmisel aastal sai just Hiina Serbia ja Eesti järel kolmanda koha.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: