23.10.2012
Firmasisesed

HITO Valgale vastu ei saanud

Teisipäeval Valgas toimunud G4S Eesti korvpalli meistriliiga kohtumises tuli KK HITOl sealsele Valga/Maks&Moorits võistkonnale alla vanduda tulemusega 65:87.

Kohe kohtumise alguses jäid külalised 0:12 kaotusseisu, seejärel tärkas korraks lootus, kui tuldi järele 7:14, kuid siis rauges hoog taas ning 1. veerand lõppes võõrustajate 27:11 eduseisul.

Ka 2. veerandajal ei saadud mängu korralikult käima ning 1. poolaja lõppedes seisid tablool HITO poolt vaadatuna numbrid 27:49.

3.veerand kulges sarnaselt esimesele poolajale. Valga hoidis oma turvalist eduseisu, hitolastel midagi märkimisväärset korda saata ei lastud ning veerandaja lõpuks oli valgalaste eduseis 2 punkti võrra  veelgi suurenenud.

4. veerandil HITO lõpuks ärkas ning hakkas vahet jõudsalt vähendama. Kui mängu normaalaja lõpuni oli jäänud veidi vähem kui 5 minutit, vaatas tabloolt vastu HITO 16-punktine kaotusseis. Kuid rohkemaks jõudu polnud ning mägnu lõpptulemuseks jäi 65:87.

HITO resultatiivseim oli Sander Saare 19 punktiga, kahekaohalise skoori kogusid veel Markus Laanemets (12) ja Mario Kirsimaa (10). Vastaste parim oli 20 punktiga Veljo Vares.

Kui kaks esimest veerandit kuulusid kindlalt Valgale vastavalt 27:11 ja 22:16, siis 2. poolajal HITO poolt kasutusele võetud maa-alakaitse võrdsustas mängupilti oluliselt ning kaks viimast veerandit jäid kokkuvõttes viiki ( 23:21 ja 15:17).

KK HITO peatreener Priit Sternhof ütles pärast kohtumist mängu kommenteerides, et vastane mängis oma liikumised kindlalt välja, leidis meie kaitse nõrgad kohad üles ning kui ka korvi alla õnnestunud palli toimetada, tabati kindlalt kaugelt (kokku tabas vastane 1. poolajal 5 kaugviset). HITO mängijad olid mängu alguses krambis ja uimased ning sellest tingitud ebakindlus tõi kaasa palju praaki (1. veerandil tehti 6 pallikaotust, kogu mängu peale kogunes neid 14).

Järgmise mängu peab KK HITO 1. novembril Saku Suurhallis, kui vastamisi ollakse eelmise aasta Eesti meistri BC Kalev/Cramoga.

Jaak Rooden/Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: