24.02.2012
Firmasisesed

HITO tagas koha noorte Eurosarja superfinaalis

KK HITO U20 koondis alistas 24. veebruaril Riias alanud Euroopa noorte korvpalliliiga U20 sarja kolmandal etapi avapäeval mõlemad vastased ning täisedu, 12 võiduga jätkav võistkond tagas endale koha nelja parema võistkonna osavõtul toimuvale superfinaali.

Kui 11. voorus alistati tabeli lõpuossa kuuluv Stockholmi BS Fryshuset 63:37, siis 12. voorus võideti Leedut U20 sarjas edukalt esindav Plunge, kel on samuti säilinud lootus pääseda nelja parema hulka, leedulastele oli see kaheksa võidu kõrval neljandaks kaotuseks.

HITO kaotas leedukate vastu küll viimase veerandi 14:23, kuid eelnevalt oli laotud võiduks vajalik vundament ning mäng võideti 66:56 (33:23). Hito parim oli 16 punkti ja 7 lauapalliga Aleksis Anijärv, Sander Saare viskas 15 punkti ja andis 7 resultatiivset söötu, Georg Tambre arvele jäi 11 punkti ja 14 lauapalli, Jarko Kool viskas 9 punkti ja Mario Kirsimaa arvele kanti 8 punkti.

Kui leedukate hommikust võidumängu soomlastega vaadates olid jätnud leedulased KK HITO treener Priit Sternhofile võimsa mulje, siis eestlased said neist kindlalt jagu. “Jääb mulje nagu vastased eelistaks, et finaalturniir oleks Eestis, mitte kuskil mujal,” muigas Sternhof, kes eelmisel kahel hooajal on HITO noortemeeskonna viinud noorte Euroopa noorte korvpalliliigas neljandaks U16 ja U17 vanuseklassis. Eelmisel hooajal valiti Sternhof ka Eesti hooaja parimaks noormeeste treeneriks.

Vähemalt neljas koht on Sternhofi hoolealustele tagatud ka käimasoleval hooajal, sest HITO on 12 võiduga ja 0 kaotusega endale koha finaalturniiril, nelja parema hulgas, taganud kolm vooru enne põhiturniiri lõppu. Viimased mängud saavad otsustavaks vaid selles osas, kas HITOl õnnestub ka põhiturniir võita, millega tagatakse ühtlasi õigus 28.-29. aprillil toimuva superfinaali läbiviimiseks.

HITO kohtub laupäeval Helsingi BC ToPo (9.00) ja BC Gulbenega (14.20) ning pühapäeval etapi viimases mängus BC Ventspilsiga (13.00). Kui eestlastel õnnestuks allesjäänud kolmest mängust võita vähemalt kaks, siis kindlustaks see neile põhiturniiri võidu. Üks võit jätaks veel otsad lahtiseks, sest siis võiks neist mööda minna Poola võistkond Sopoti BC Trefl, kelle senine ainus kaotus pärineb HITOlt. Poolakad mängivad oma viimased viis kohtumist märtsi lõpus Valgevenemaal.

U20 sarjas pole seni ükski Eesti klubi Euroopa noorte korvpalliliigas esinelikusse jõudnud. Eelmisel hooajal jäi sellest napilt puudu Tallinna BC Kalevil, kes sai põhiturniiril 10 võitu ja 5 kaotust, mis andis neile 7. koha, kusjuures ühe võidu rohkem kogunud meeskondadest kaks pääsesid finaalturniirile.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: