24.02.2012
Firmasisesed

HITO sai noorte Eurosarjas 11. võidu

KK HITO U20 meeskonna edutee Euroopa noorte korvpalliliigas sai vabariigi aastapäeva hommikul Riias jätku, sest Rootsi klubi vastu saadi hooaja 11. võit.

Riias toimuval põhiturniiri kolmanda etapi avamängus kohtus liiga liider, võistlusi täisedu, kümne võiduga alistanud KK HITO liigas Rootsit esindava Stockholmi BS Fryshusetiga, kes oli tabelis 16 võistkonna seas 3 võidu ja 7 kaotusega 11. kohal.

KK HITO treener Priit Sternhofi sõnul oli mängu algus unine. “Alguses tundus, et tuleb võrdne mäng, kuid kui kolmandal veerandajal saime paarikümne punktiga ette, siis lõpp oli vaid võidu vormistamine ja mängida said kõik kümme kaasas olevat mängijat.”

KK HITO võitis poolaja 36:25 ja kogu mängu 63:37. Ainsana viskas hitolastest kahekohalise arvu punkte Georg Tambre (14), Jarko Kool viskas 8 ja Aleksis Anijärv 7 punkti.

Päeva teises mängus kohtutakse Leedu klubiga BC Plunge, kes alustas turniiri 7 võidu ja 3 kaotusega ning oli enne viimast etappi finaalturniirile, nelja parema hulka pääsemise lävel (jagati BC Himkiga ja BS Rigaga 4.-6. kohta). “Leedukad jätsid võimsa mulje,” tunnistas Sternhof Plunge etapi esimest mängu vaadates.

Lisaks Plungele kohtub HITO veel viimasel etapil laupäeval Helsingi BCToPo (2-8) ja BC Gulbenega (1-9) ning pühapäeval BC Ventspilsiga (4-6). Sternhofi sõnul kindlustab koha aprillikuisele finaalturniirile kaks võitu allesjäänud neljast mängust, kuid sinna pääsemisest võib piisata veel ühest võidust. Selleks, et kindlustada põhiturniiri võit on vaja viimaselt etapil koguda neli võitu, kuid ka kolm võitu viiest võib HITOle anda põhiturniiri esikoha, millega kaasneb finaalturniiri läbiviimise õiguse.

HITO lähimad konkurentidest mängib Läti etapil vaid BC Plunge, Sopoti BC Trefl (9-1), Minski BGUIR RCOR (8-2), BC Himki (7-3) ja BS Riga (7-3) mängivad viimase etapi märtsi lõpus Valgevenes, Vitebskis.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: