30.01.2008
Firmasisesed

Hito kaotas vähetähtsa mängu

Endale mitu vooru enne Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas esimese etapi lõppu koha alagrupi kolme parema meeskonna hulgas kindlustanud KK Hito kaotas kolmapäeval võõrsil esimese etapi viimase vooru kohtumises 79:88 Noortekoondis/Triobetile, kes pääses sellega teise tugevusgruppi. NB! Jõhvi/Toila mäng lükati edasi.

KK Hito sai A-alagrupis 10 võidu ja 6 kaotusega kolmanda koha, neist ettepoole mahtusid Võru KK ja Verenda, kes viimases voorus kohtuvad neljapäeval omavahel.

Neljapäevases keskses kohtumises alistas Võru KK Tallinnas sealse Verenda 90:88 ja nii läks Võru KK tugevamasse tugevusgruppi kolme võidu ja ühe kaotusega, Verenda võttis kaasa ühe võidu ja kolm kaotust. Kahe võidu ja kahe kaotusega sai A-alagrupist edasi A-tugevusgruppi KK Hito.

B-alagrupist said edasi Filmipood.ee (kaasas 2 võitu ja 2 kaotust), Rae Koss/Hansaviimistlus (1 võit, 3 kaotust ) ja TÜ/Rock II (3 võitu ja 1 kaotus).

A-finaalgruppi kaasa läinud mängude tulemused
Võru KK – Verenda 72:70, 90:87
Võru KK – KK Hito 104:81, 90:101
Verenda – KK Hito 66:64, 65:75
Filmipood.ee – Rae Koss/Hansaviimistlus 70:89, 87:63
Filmipood.ee – TÜ/Rock II 85:63, 72:85
Rae Koss/Hansaviimistlus – TÜ/Rock II 73:88, 61:84

Teisel etapil ühe alagrupi meeskonnad enam ei kohtu, küll mängitakse teise grupi meeskondadega kodus ja võõrsil.

Teise tugevusgruppi ehk kohtadele 7.-12. (selle grupi kaks paremat pääsevad samuti play-off’i) on endale koha kindlustanud A-alagrupist tiitlikaitsja Noortekoondis/Triobet ja BC Kraft Mööbel II. Kolmandana saab edasi TLÜ/Kiili SK, seda juhul kui nad viimases voorus alistavad võõrsil Tamsalu Los Toros/Sportlandi, vastasel juhul saab B-vahegruppi TTÜ SK KK.

B-alagrupist pääsesid keskmisesse vahegruppi Jõhvi/Toila ja Kuremaa SK/Salva Tartu, kelle omavaheline mäng on  8. veebruaril ühtlasi esimese etapi viimane kohtumine. Kolmandana saab B-alagrupist keskmisesse vahegruppi laupäevase kohtumise BC Kalev II ja Kuressaare SWE-7 võitja.

Kolmandasse tugevusgruppi ehk kohtadele 13.-18. (viimane kukub teise liigasse, 16. ja 17. koha omanikud) langes A-alagrupist Elion ja Tamsalu Los Toros/Sportland ning B-alagrupist üle-eelmise hooaja esiliiga võitja Kotree SK ja Hansapank. Lisaks sellele ka mängu Kalev II – SWE-7 kaotaja ning kas TLÜ Kiili SK või TTÜ SK KK.

B-alagrupis mängib Jõhvi/Toila peab oma viimase mängu reedel, 8. veebruaril (NB! mäng lükati nädala võrra edasi, sest Salva Tartu polnud võimeline 1. veebruariks võistkonda kokku saama) Kuremaa SK/Salva Tartuga. Veel kolmapäeva õhhtuste mängude järel oli Jõhvi/Toilal säilinudõhkõrn lootus pääseda alagrupis kolme parema hulka. Nimelt kaotas TÜ/Rock II kolmapäeval kodus BC Kalev II 61:66. Nii olid Jõhvi/Toila esimesed lootused rajatud saarlastele, kes pidid neljapäeval alistama võõrsil Rae Koss/Hansaviimistluse. Kodumeeskond aga võitis 88:74 ja nii mängib Jõhvi/Toila B-tugevusgrupis kohtadele 7.-12., selle grupi kaks paremat pääsevad samuti play-off”i.

Teine etapp algab veebruarikuu teisel täisnädalal.

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: