18.11.2011
Firmasisesed

HITO/Jõhvi võitudeseeria sai jätku

Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas sai kuuenda võidu KK HITO/Jõhvi, kes neljapäeva õhtul alistas Tallinnas samuti liidrite gruppi kuuluva BC Kalev II 77:67. Täna, reedel võõrustab HITO/Jõhvi kell 20 Jõhvi spordihallis tabeli viimast Audentese SG/Noortekoondis meeskonda.

Neljapäeva õhtul olid võistlustules kõik kolm C-alagruppi kuuluvat meeskonda. Õhtu avamängus alistas Tallinna Balteco 94:57 Audentese SG/Noortekoondise,kelle eest tegi hooaja debüüdi Aleksis Anijärv, kes hooaega alustas HITO/Jõhvis, kuid eesmärgiga rohkem mänguaega saada, lubati tal mängida Audentese SG/Noortekoondise eest, kellega koos ta ka igapäevast treeningut teeb (samuti Audenteses õppiv ja noortekoondisesse kuuluv Sander Saare jätkab KK HITO/Jõhvis). Anijärv tegi neljapäeval korraliku mängu, vistaes 21.25ga 6 punkti, hankides neli ründelauapalli, andes kaks resultatiivset söötu ja sooritades kaks vaheltlõiget. Balteco ridadesse kuuluv kiviõlilane Anton Batanov vaatas mängu tsiviilriietes vahetusmängijate pingilt.

C-grupi teises mängus olidki vastamisi Tallinna BC Kalev II ja neile külla sõitnud KK HITO/Jõhvi, kes olid esimese ringi lõpetanud vastavalt teisel ja esimesel kohal. Mängu esimene poolaeg oli punkt-punkti heitlus ja poolajaks juhtis BC Kalev II 41:38. Kolmandal veerandajal viskasid noored kalevlased vaid 8 punkti ja viimasele vaheajale mindi juba HITO/Jõhvi 56:49 eduseisul. Ka viimasel veerandajal kulges ohtrate pallikaotustega mäng pisut paremini külalistel, kes said tabelisse 0 kaotuse kõrvale kuuenda võidu tulemusega 77:67. Üheksa mehega mängul olnud HITO/Jõhvi edu võti oli võrdne meeskond, sestkoguni kuus mängijat viskas kahekohalise arvu punkte: Siim Laur ja Sander Saare 16 (Laurilt lisaks 11 lauapalli, Saarelt 6 pallikaotust), Jarko Kool, Dmitri Nazarov ja Markus Laanemets 11, Edvard Trumm 10 (lisaks samapalju lauapalle). 2 punkti viskas Georg Tambre, edukalt sekkus mängu ka Roel Burov, kes küll kätt valgeks ei saanud. Mängupausi järel tegi avamängu ka eelmise hooaja põhiviisikumees Riho Unt, kelle mänguaeg jäi seekord veel väheseks.

C-grupi neljapäevases kolmandas mängus kaotas TTÜ SK 68:76 Kuressaare SWE-7 meeskonnale.

C-grupi tabelit juhib HITO/Jõhvi kuue võiduga kuuest mängust, teisel kohal on Balteco, kes on seitsmest mängust võitnud viis. Kuuest mängust neli on võitnud BC Kalev II, Kuressaarel on 3 võitu ja 3 kaotust. Tabeli lõpus on TTÜ SK 1 ja Audentese SG/Noortekoondis 0 võiduga.

Esimesel etapil peab iga meeskond 10 mängu (HITO/Jõhvil on kodus mängida tabeli viimastega, lisaks tänasele mängule ollakse 2. detsembril vastamisi TTÜ SKga; lisaks on lahtised võõrsil mängud Balteco ja Kuressaarega). Kolm paremat jätkavad teisel etapil mänge kohtadele 1.-9. , kusjuures teise etapi neli paremat pääsevad otse veerandfinaali.

 KK HITO/Jõhvi on endale teiseks etapiks koha tugevamas grupis sisuliselt taganud. A-alagrupist on edasipääsu soosikud tiitlikaitsja Kohila SK (5-0), eelmisel hooajal veerandfinaalis HITOle kaotanud Tamsalu Los Toros/Simuna Ivax (5-2) ning Tallinna meeskonnad SK Marcus (4-3) ja Scanweld/Eesti näitused.

B-alagrupis on esikolmiku kohtadele kandieerimas Rapla KK (6-1) ning TÜ II, KK Räpina Kotkad ja Võru KK (kõigil 4 võitu).

HITO/Jõhvi hooaja erileht: http://spordihall.johvisport.ee/index.php?id=103276

Johvisport.ee

Eelmine:
Järgmine: