07.05.2008
Firmasisesed

Hito jäi esiliigasse

Eelmisel hooajal meistriliiga üleminekumängudel võidu ja kaotuse saanud KK Hito, pidi sel hooajal leppima samas turniirijärgus kahe kaotusega.

Esiliigas hõbeda teeninud KK Hito vastaseks oli meistriliigas napilt play-off”ist välja jäänud ja üheksanda kohaga leppima pidanud BC Rakvere Tarvas. Teisipäeval kaotas Hito Vokas toimunud mängus (Kohtla-Järve saal ei vasta meistriliiga nõuetele) 55:93 ja kolmapäeval Rakveres olid idavirulaste kaotusenumbrid 71:95.

Teisipäevase mängu pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=399

BC Tarvase lood

Tarvas alistas kindlalt KK HITO   

Teisipäeval, 6. mail pidas Rakvere Tarvas SEB KML testturniirimängude esimese mängu. Võõrsil alistati Kohtla-Järve klubi KK Hito tulemusega 55:93.

Voka spordihoones peetud testturniiri esimest  kohtumist alustas Tarvas aktiivse kaitsemänguga. Eesti esiliigas teiseks tulnud KK HITOt pressiti poolelt väljalt ja peagi oli eduseis paarikümnepunktiline. Tarvase poolelt paistsid silma Karl Vimberg ning Raido Villers. Tugeva panusea andis ka Mooses Kaja tegutsemine. Teise veerandaja keskel lasti võõrustajatel visata järjest kolm kaugviset, mis vähendasid vahe kümnekonnale punktile, ent lähemale HITO eriti ei jõudnud. Poolajaks oli Tarvas vahe suurendanud taas viieteistkümnele punktile ja võitis poolaja 31:46

Teise poolaja esimeste minutitega oli selge, et Tarvas ennast üllatada ei lase ning Ida-Virumaa meeskond andis küll endast parima, aga sellest jäi väheseks Meistriliiga meeskonna alistamiseks. Kolmandal veerandajal viskasid võõrustajad kaheksa punkti Tarvase 19 vastu ning viimasel veerandajal jätkas Tarvas ladusat mängu nii rünnakul kui kaitses ja mängu lõpuks olid tablool numbrid 55:93 ning Tarvasel kindel eduseis kodumänguks.

 

Tarvase eest said kahekohalise punktisumma viis mängijat. Kõige enam kogunes punkte Karl Vimbergile ja Raido Villersile, mängu lõpuks oli mõlema mängija arvel 21 punkti. Villers tabas mängus neli kaugviset. Eric Lane ja Mooses Kaja lõpetasid mängu võrdselt 15 punktiga ning mõlemad mängijad tabasid kolm kaugviset. Silver Kallase saagiks jäi 13 punkti.

KK HITO parimaks oli neli kaugviset tabanud Margo Tali 19 punktiga. Edvard Trumm panustas 18 ning Siim Laur 12 punktiga.

Tarvase peatreener Andres Sõber tunnistas, et mäng ei tulnud sugugi nii lihtsalt kui numbrite järgi võiks arvata. „Higistamist oli kõvast ja mehed pidid endast palju selle võidu nimel andma. Alguse agressiivne kaitse ehmatas vastased pisut ära ja nii saime edu sisse,” ütles Sõber. „Hea tunne on endal, sest olime seda mängu oodanud peaaegu kuu aega ja selliste mängude tulemus pole kunagi ette teada. Hea on näha, et meie võistkond on väga tugeva sammu edasi astunud selle hooajaga – poistest on saanud mehed.”

Kolmapäeval, 7. mail mängivad samad võistkonnad Rakvere spordihallis. Kohtumine algab kell 19.00 ja pilet mängule maksab 50 ning sooduspilet 25 krooni.

Tarvas säilitas kindlalt koha Meistriliigas

Kolmapäeval, 7. mail mängis Rakvere Tarvas oma viimase mängu sel hooajal. SEB KML testturniiri teises mängus kohtuti esiliiga teise võistkonna KK HITOga. Päev varem oli Tarvas võitnud Kohtla-Järve meeskonda 38 punktiga ning ka seekord pidi nõrgema liiga meeskond tunnistama Tarvas 95:71 paremust. Tarvase eest viskasid kahekohalise arvu punkte viis mängijat, kõige enam kogunes Timo Eichfussi arvele – 17 punkti. KK HITO särgis viskas Margo Tali üleplatsimehena 24 punkti.

Rakvere spordihalli kogunenud paarisajapealine publik ootas kodumeeskonnalt kindlat võitu hoolimata suurest eduseisust kahe mängu kokkuvõttes. Esimesel poolajal osutas naabermaakonnna meeskond südi vastupanu. Kaugvisete najal püsis seitsme mängijaga Rakverre sõitnud KK HITO mängus ning poolajaks oli Tarvase eduseis vaid kuuepunktiline 47:41. Tarvase eest said esimesel poolajal mänguaega kõik üles antud mängijad.

Teisel poolajal tihendas Tarvas kaitset ja parandas organiseeritust rünnakul. Tarvase rünnakuraskust kandsid võrdselt kõik mängijad ja mängu lõpuks oli kõikidel punktid kirjas. Peamiselt tõid punkte Timo Eichfuss, Mattias Hunt ja Mooses Kaja. Kolmandal veerandajal hoidis Tarvas külalisi kümne puntki peal ning viimasel neljandikul näitasid mõlemad meeskonnad ladusat rünnakut ja nii kujunes mäng üsna suureskooriliseks. Mänguaja lõpuks oli tablool Tarvase 24-punktilist võitu tähistavad numbrid 95:71. See tähendas, et kokku 72 punktilise paremusega säilitas Tarvas koha SEB korvpalli meistriliigas ka järgmiseks hooajaks.

Tarvase eest said käe valgeks kõik mängijad. Timo Eichfuss viskas 17 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Mooses Kaja toetas 16 punkti, seitsme lauapalli ja kuue resultatiivse sööduga. Mattias Hunt viskas 15 punkti, võttis kaheksa lauapalli ja andis neli söötu. Karl Vimberg ja Silver Kallas viskasid võrdselt 11 punkti.

KK HITO parimaks oli Margo Tali 24 punktiga. Tagamängija tabas 13 kaugviskeüritusest kuus. Kõik 40 mänguminutit platsil olnud Edvard Trumm lõpetas mängu 19 punkti ja 14 lauapalliga.

Tarvase peatreener Andres Sõber oli hooaja viimase mänguga rahul. „Võistkond näitas kodupublikule, et oskavad mängida küll,” ütles Sõber. „Arvestades eilset suurt võitu oleks täna võinud tulla ka sirge jalaga mäng, aga õnneks võtsid mängijad end kokku ega lasknud üllatada.”

Rakvere Tarvas lõpetas selle mänguga oma 2007/2008 hooaja. Klubi tänab kõiki, kes käisid mänge kohapeal vaatamas või jälgisid interneti vahendusel Tarvase tegemisi. Nüüd on oodata suve, mil vähemalt neli Tarvase mängijat võtavad osa Eesti U20 koondise laagrist ning alustatakse klubi komplekteerimist järgmiseks hooajaks. Soovime kõikidele ilusat ja korvpallirohket suve.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: