19.12.2009
Firmasisesed

Hito avas kaotusearve, revanði sai ka Iisaku

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliiga teise ringi avavooru kolmest mängust kahes said esimeses ringis kaotanud meeskonnad, tabelisse sai esimese kaotuse tiitlikaitsja KK Hito.

Teise ringi avavoorus oli mänguvaba esimese ringi ainsana võiduta lõpetanud Mäetaguse, ülejäänud kuus meeskonda mängisid laupäeval. Iisaku KK üritas kodus revanðeerida esimeses ringis saadud kaotuse Toilalt. Külalised võitsid avaveerandi 30:15, juhtisid poolajaks 37:29 ja kolmanda veerandi lõpuks 57:53. Eelmise hooaja pronks Toila oli eelviimasel minutil ees 72:67, kuid Iisaku suutis raskest seisustvälja tulla ja kuigi lõpus tabasid väljakuperemehed viiest vabaviskest vaid kaks, alistati Toila 73:72.

Kaks ülejäänud mängu peeti Kohtla-Järvel. Remeksi ja Narva mängus läks Remeks oma teed teise poolaja alguses kui seis 30:29 muutus suhtelislet kiiresti seisuks 53:33. Sellega oli mäng tehtud ja kuigi külalised suutsid lõpuks vahet veidi vähendada, võitis Remeksi ikkagi 10 punktiga – 74:64.

Kui Hito oli Askele avaringis võitnud 41 punktiga – 118:77, siis laupäeval sai Askele magusa revanði 95:92. Askele oli enamuse ajast juhtivaks pooleks ja kuigi kolmanda veerandi lõpus anti väöhem kui minutiga käet 70:64 eduseis ja viimase veerandi teisel minuti, juhtis Hito pärast 11:0 spurti 75:70, suutsid külalised juhtohjad taas endale võtta. Põnev oli viimane minut, mis algas Askele 90:84 eduseisul. Kuigi kindlana tundunud eduseisul tundus, et Askele tegi kõik selleks, et mäng lisaajale läheks, ei suutnud kahel korral Hito kolmepunktilisest kaotusseisust viiki jalule seda ja lõpuks Askele võitis 95:92.

Laupäevaste mängude statistika: http://www.basket.ee/?mid=1219

Pühapäeval peetakse meistriliigas üks esimese ringi edasilükatud kohtumine, kus vastamisi on Iisaku KK ja Askele. Pärast seda on meistrivõistlustel paus ja järgmised mängud peetakse alles uuel aastal. Enne pühapäevast mängu on tabelis esikohta jagamas KK Hito ja Remeks, kel mõlemal 6 võitu ja 1 kaotus. Kolmandal kohal on Toila 4 võidu ja 3 kaotusega, pühapäeval jõuab Toilale järele kas Iisaku KK või Askele, neil mõlemal on enne pühapäevast mängu 3 võitu ja 3 kaotsut. Tabeli lõpus on KK Narva 1 võidu ja Mäetaguse 0 võiduga.

Lisaks ühele meistriliiga mängule on pühapäeval kavas ka neli mängu esiliigas. Kaks esiliiga mängu peeti ka laupäeval, Iisaku/Kaitseliit alistas KK Hito II 98:94 ja Sillamäe Kalev kaotas Askele IV 50:60.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: