07.03.2007
Firmasisesed

Hito/Askele lähenes play-off´ile

Viie päeva jooksul saadud kaks rasket võitu viisid Hito/Askele Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas lähemale play-off´ile, kus mängivad liiga kaheksa paremat meeskonda.

18-liikmelise esiliiga teisel etapil on meeskonnad jagatud kolme tugevusgruppi, Hito/Askele mängib teises tugevusgrupis kohtadele 7.-8., sellest grupist pääseb play-off´i kaks paremat meeskonda.

Alagrupist vahegruppi neli võitu kaasa saanud idavirulased alustasid teist etappi kahe kaotusega, kuid eelmisel reedel alistati Toomas Nõmmiste 7 tabava kaugviske ja 31 punkti toel tiitlikaitsja Tallinna Kotree SK 87:82, kusjuures esimesel poolajal olid väljakuperemehed paaril korral 22punktilises (19:41 ja 22:44) kaotusseisus ning poolaeg kaotati 26:44. Nõmmistet toetasid Margo Tali ja Edvard Trumm 16 ning Alar Pärn 13 punktiga.

Esmaspäeva õhtul mängis Hito/Askele Tallinnas TTÜ KK/Trenetiga, kellele kodus kaotati 71:90. Ka esmaspäeval alustas TTÜ KK/Trenet mängu võidujanulisemalt ning poolajaks juhiti 37:23. Teisel poolajal aga pealinlaste mängumasin lagunes ja lõpuvile kõlades oli Hito/Askele ees 75:65. Selles kohtumises kogusid viis Hito/Askele mängijat kahekohalise arvu punkte: Alar Pärn 18, Andres Mänd 16, Toomas Nõmmiste 15, Marek Aun 12, Edvard Trumm 10.

6 võitu ja 2 kaotust annavad Hito/Askelele B-tugevusgrupis esimese koha. Teoreetiliselt ollakse endale play-off’i koht kindlustanud, kuid lõpliku kindluse saamiseks on vaja viimasest mängust üks võita.

C-tugevusgrupis kohtadele 13.-18. mängiv ning seal 5 võidu ja 2 kaotusega kolmandat kohta hoidev Jõhvi/Toila kohtub eeloleval reedel Vokas EPMÜga, kes on tabelis viimane.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: