15.03.2007
Firmasisesed

Hito/Askele kaotas, kuid pääses edasi

Hoolimata viimati kodus Rapla meeskonnalt saadud kaotusest, on Hito/Askele kindlustanud pääsu Eesti korvpallimeistrivõistluste play-off’i, esiliiga kaheksa parema meeskonna sekka. Viimati võidukas olnud Jõhvi/Toilal on võimalused võita C-tugevusgrupp.

Hito/Askele kodukohtumises Raplaga lõi idavirulastel välja olukord, mis on neid sel hooajal pahatihti varemgi kimbutanud, mängu alguses oldi uimased ning kohe esimesel minutil lasti vastane ette 5:0 ja avaveerand kaotati 17:25. Eriti hulluks muutus väljakuperemeeste poolt vaadates olukord teisel veerandil, kui kaotusseis aina kasvas – 19:30, 20:35, 22:41. Alles vaheaja eel mängupilt paranes ja poolajavileks oli seis 31:43. Seisul 33:48 tehti kolmandal veerandajal 17:2 spurt ja viimasele vaheajale mindi seisul 49:51.

Viimasel veerandajal sai Hito/Askele ettegi (57:55, 61:57), kuid raskesti kättevõidetu anti eelkõige oma vigade tõttu taas käest ja kohtumine kaotati 67:71. Hito resultatiivseim oli 18 punktiga Alar Pärn, Margo Tali viskas 16, Andres Mänd 11 ja Toomas Nõmmiste 10 punkti.

Alagrupist neli võitu kaasa võtnud Hito/Askele on vahegrupis saanud viiest senipeetud mängust juurde vaid kaks võitu. Kuna aga ülejäänud meeskonnad on mänginud Hito/Askelele sobivalt, siis 6 võidu ja 3 kaotusega on Hito/Askele B-vahegrupis endiselt liider ning kindlustanud endale koha play-off’is, kus mängib kuus A-tugevusgrupi meeskonda ja kaks paremat B-tugevusgrupi meeskonda.

Hito/Askele mängib viimases voorus eeloleval reedel Tallinnas tiitlikaitsja Kotree SK meeskonnaga, kel kirjas 3 võitu ja võimalus play-off´i pääseda kadunud. Esimeses ringis alistas Hito/Askele Kotree tulemusega 87:82.

C-tugevusgrupis kohtadele 13.-18. mängiv Jõhvi/Toila alistas viimati kodus Keila 69:62. 17 punkti viskas Dmitri Nazarov, 15 Veiko Simm ja 13 Taivo Toomel.

Vahegrupi üheksast kohtumisest seitse võitnud Jõhvi/Toila jagab enne viimast vooru Elion/Elteliga C-tugevusgrupis 1.-2. kohta, kuid kuna Elion/Eltelil on viimases voorus vastaseks seni kõik kohtumised kaotanud EPMÜ, siis on Jõhvi/Toilal raske grupivõidule loota. Jõhvi/Toila proovib reedel esimeses ringis saadud 67:76 kaotuse eest saada revanði Vokas Hansapangalt, kel võite kuus.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: