01.05.2008
Jõutõstmine

Henry Tamman noorte EMil ja MMil kolmas

Laupäeval ja pühapäeval toimusid Jõgeval spordikeskuses Virtus maailma ja ühtlasi Euroopa meistrivõistlused sangpommis kuni 18-aastastele sportlastele.

Võistluste peakorraldaja, kolmekordne veteranide maailmameister Ülo Kuusk ütles, et mõte võistluste läbiviimiseks Jõgeval tekkis möödunud aasal Ventspilsis toimunud Rahvusvahelise Sangpommi Liidu konverentsil.

“Olin huvitatud Eestis võistluste korraldamisest ka seetõttu, et meil on väga võimekaid noori sangpommitõstjaid, kes vajavad võimalust oma võimete proovilepanekuks pingelises konkurentsis ning edu korral võidurõõmu tundmist. Spordikeskusse Virtus tulevad võistlema Jõgevamaa noormees Mattias Viljamaa, Kuldar Kark, Koidu Killing ja Siiri Univer. Kõigil neil on ideaalsed eeldused medalite võitmiseks,” rääkis Kuusk Jõgevamaa ajalehele Vooremaa.

Laupäeval võisteldi tõukamises ja rebimises, teine päev algas pika tsükliga ning jätkus neidude sangpommi rebimisega neljas kaalukategoorias ja riikidevahelise teatevõistlusega.

Henry Tammann saavutas kolmanda koha 16-18aastaste vanuste seas kehakaalus üle 85 kg. Ka Eesti meeskond, mille koosseisus oli Henry Tammann, saavutas kolmanda koha meeskondlikus teatetõukamises. Üldkokkuvõttes oli Eesti kolmas. Osalejaid oli Leedust, Lätist, Venemaalt, Valgevenest ja Eestist.  Võistlustest osavõtjaid kahel päeval oli 62.

URMAS SILD,
Maidla põhikooli spordihoone juhataja

 

Eelmine:
Järgmine: