26.06.2008

Harmooniajooks läbis Ida-Virumaa

Neljapäeval läbis Ida-Virumaad ülemaailmse harmooniajooksu Euroopa osajooks.

World Harmony Run on ülemaailmne tõrvikuga teatejooks, mille eesmärgiks on rahvusvahelise sõpruse ja üksteisemõistmise tugevdamine.
Ülemaailmne Harmoonia Euroopa Jooks startis 27. märtsil Roomast ja finiðeerub 6. oktoobril Prahas. Sel aastal on toimub jooks 21. korda ning läbitakse 49 Euroopa ja 3 Aafrika riiki: Maroko, Alþeeria, Tuneesia, kokku 24 000 km. Ülemaailselt toimub jooks  100 riigis (6 mandril) ja joostakse  üle 48 000 km.

Ülemaailmset Harmoonia Jooksu toetavad aktiivselt mitmed tippsportlased, nende seas Paul Tergat (Keeniast), maratoni maailmarekordi omanik ja Tatjana Lebedeva (Venemaalt), 2004 a. Ateena kaugushüppe kuldmedali omanik.

“Tõrvikut käest kätte ulatades ületad sa kõik kultuurilised ja sotsiaalsed barjäärid, mis eraldavad üht rahvust teisest rahvusest. Katsumused teel harmoonilisema maailma poole pole suuremad kui nende julgus, kes selle väljakutse vastu võtavad”, ütleb 9-kordne olümpia kuldmedalivõitja Carl Lewis oma toetussõnumis, kirjutab http://www.worldharmonyrun.org/estonia/

Jooksu pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=439 

Jõhvi vastuvõtu pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=440

Jooksjad lahkuvad Eestist laupäeval.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: