Gulov tuli koju

Sõudekoondise varumees Leonid Gulov pole nõus EOK määratlusega, nagu saadetuks ta Pekingist koju kesise treeningutesse suhtumise tõttu. Gulov kinnitab, et tundis end kehvasti ja palus ise luba lahkuda, kirjutab reedene SL Õhtuleht.

“Varumehe koht ongi voodi all,” tusatses Gulov eile. “Elasin mägedes, kust kanalile tuli ligi tund aega sõita. Ja kui teada sain, et mul pole treenimiseks ka paati, ei mõistnud enam sealoleku vajadust.”

Peatreener Jaan Tults kinnitab Gulovi sõnu: “Polnud ei distsipliinirikkumist ega sõiduvormi, ja Gulov kippus koju.”

Neljapäevases SL Õhtulehes seisid Eesti delegatsiooni juhi Martti Raju sõnad: “Gulov ei suhtunud ka meie pakutud treeninguvõimalusse täie tõsidusega, jättes selle lihtsalt kasutamata.”

Gulov saabus Pekingisse 5. augustil ja majutati väljapoole olümpiaküla. “Elamine polnud laita,” lausub Gulov vaguralt. “Aga muu oli läbi mõtlemata. Paadiga jäigi kanalil käimata.”

6. augusti hommikul saatis Raju Gulovile rantðosse auto, mis varumehe kanalile viis. “Vaatasime paati, mida tulnuks ukrainlasega jagada. Leppisime järgmiseks hommikuks kokku treeningu. Ent sellele Leonid ei saabunud,” rääkis Tults.

“Selgus, et ta käitus korrektselt. Tundes end kehvasti, palus administraatoril auto ära öelda ja käis 7. augustil Hiina müüril lõõgastumas. Mingi telefonijama tõttu ei saanud me omavahel ühendust ja samal põhjusel jõudis EOK staapi vist info, nagu sõitnuks Gulov delegatsiooni autoga ðoppama. Tegelikult ei ðoppa ta üldse, aga müürile läks liinibussiga.”

8. augusti hommikul korraldati koondiste varuvõistlejatele Shunyi kanalil kontrollvõistlus. Gulov ütleb, et tal polnud sellekski paati. Tults lööb käega: mis mõtet olnuks tal registreerida võistlusele mees, kes pole harjutanud. Raju arvab teadvat, et paadi asjus olnud leping juba paigas. Igatahes teatas sõudja sealsamas, et tahaks koju. “Täiesti selge, et mu abi polnud vaja,” ütleb ta nüüd.

“Gulov arvas, et ta olnuks sellise vormiga igast põhimehest kehvem ka siis, kui too haigestuks,” meenutab Tults. “Otsustasime, et pole mõtet audis meest olümpial pidada. Raju juba ütles, et hakkab sõudeliidule Gulovi eest arveid esitama. Kui me teadnuks, et logistika läheb keeruliseks, poleks me teda kaasa võtnudki.”

Raju leidis võimaluse Gulovi 20. augusti lennupilet 9. augustile vahetada. “Tuju oli kehv juba siis, kui varumehe rolli jäin,” rääkis Gulov. “Pekingis läks tuju veel kehvemaks.”

SL ÕHTULEHT

Eelmine:
Järgmine: