09.04.2008
Sõudmine

Gulov, Rõndina ja Lissovski Zagrebis võidukad

Eesti sõudekoondis avas läinud nädalavahetusel võistlushooaja, võrreldes konkurentidega võimeid rahvusvahelisel sõuderegatil Horvaatias. Narvalastest olid stardis Leonid Gulov, Igor Kuzmin, Vladimir Latin, Jevgeni Lissovski ja Jevgenia Rõndina.

Zagrebis Jaruni võistluskeskuses toimunud jõuproovil, kus osales mitmeid nimekaid atleete, näitasid taset mõlemad meie kahepaadid, ühepaadimees Leonid Gulov ning juunioride paarisaeru neljapaat.

Raja-Kuzmin pakkusid Spikile-Copile konkurentsi

Säravalt sõudsid Pekingi OM’iks valmistuvad Allar Raja ja Igor Kuzmin, kes paarisaeru kahepaadil kaotasid vaid sloveenidest Olümpiavõitjatele Iztok Copile-Luka Spikile. Rahulolu peaks pakkuma teadmine, et just viimasel distantsiveerandil suutsid meie mehed sloveenidele jõudsalt läheneda. Võitjad said kirja tulemuse 6.29,29, Raja ja Kuzmin 6.30,17.

„Oleme Igoriga väga rahulolevad, et esimene start välja tuli. Koostöö laabus ja kevadine vorm on täitsa hea”, kommenteeris Raja õnnestunud starti.

Veel teinegi meie kahene oli end finaali murdnud – nimelt lõpetasid viiendana teise koha meeste kaaslased neljasest – Vladimir Latin ja Kaspar Taimsoo. Nende tulemuseks oli 6.46,72.

Põhjust rõõmustamiseks andis ka naiste kahene, kus sõuavad mitmekordsed juunioride MM-medallistid Kaisa Pajusalu ja Jevgenia Rõndina. Nemad alustasid hooaega ajaga 7.29,61 võidukalt, seljatades kohaliku paari Mirna Brodanac’i-Anja Svecarovski (7.30,77). Kolmandana finisheerusid austerlannad Michaela Taupe-Agnes Sperrer (7.36,74).

Gulovi ilus algus

Võidu toob Eestisse ka ühepaadil sõudev Leonid Gulov. Narvast pärit koondislane alistas ajaga 7.20,69 Austria teise numbri, rahvusvaheliselt tuntud Ralph Kreibrich’i (7.23,89). Kolmandana lõpetas kohalik mees Bojan Zugic (7.27,26).

Ka meie noortetreenerid võivad ettevalmistusperioodiga rahule jääda. Võiduka tulemuseni jõudis paarisaeru neljapaat koosseisus Jevgeni Lissovski, Sten-Erik Anderson, Madis Mosarov ja Konstantin Laanvee.

Nüüdseks on suur osa välismaal laagerdanud sõudjatest kas Eestisse juba saabunud või kohe-kohe siia jõudmas. Eile osalesid meie paarisaeru kahepaadimehed Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson Pärnumaal toimunud Rannametsa Luitejooksul, sisustades nii aktiivselt oma puhkepäeva. Kaheksapaat jääb veel paariks kuuks USA’sse.

Soudeliit.ee

Eelmine:
Järgmine: