31.07.2006
Sõudmine

Gulov kaotas kaaslinlasele

Pärnus toimunud Eesti sõudmise meistrivõistlustel pidi Leonid Gulov leppima teise narvaka Vladimir Latini järel hõbemedaliga.

Pärnu jõel toimuvatel Eesti meistrivõistlustel jagatipühapäeval välja kuus medalikomplekti, kolm medalit said narvalased.

Meeste ühepaadi finalistide selgitamiseks läks vaja kahte eelsõitu. Neist esimesse paigutas loos viljandlase Kaspar Taimsoo, Sõudeklubi „Pärnu” esindajad Aleksei Lipintsovi ning Silver Sonntaki, Narva sõudjad Oleg Dmitrijevi ja Leonid Gulovi.

Eelsõidu lõpp kujunes äärmiselt põnevaks, sest kolm paremat pidid pääsema finaali, samas kui pretendente oli neli. Kui sõidu võitis kindlalt Taimsoo (7.10,6) Gulovi (7.11,1) ees, siis viimase finaalikoha pärast võitlesid Sonntak ja Dmitrijev. Lõpuks jäi siiski peale kogenum Sonntak (7.12,3) ja kuna B-finaali võistluste programmis pole, siis läks Dmitrijevile kirja 7. koht ning tema võis medaliheitlust juba kaldalt jälgida. 

Teine eelsõit oli koosseisu poolest tunduvalt tagasihoidlikum. Siit läksid edasi Oleg Vinogradov Sõudeklubist „Pärnu” (7.12,2), narvalane Vladimir Latin (7.12,6) ning Vinogradovi klubikaaslane Denis Nessõn (7.23,1).

Finaali alustas teravaimalt paarisaeru neljapaati kuulunud, kuid sealt erimeelsuste tõttu lahkuma pidanud Gulov. Esimesel 500 meetril oli tema edu pidevalt suurenemas ja tundus, et meistritiitlini jõudmine ei tohiks probleeme tekitada. Ka poolel võistlusmaal võis näha narvalase stabiilset minekut. Siis tõstis tempot tema noor klubikaaslane Latin ning iga tõmbega hakkas ta tituleeritud sportlasega vahet vähendama.

Viimasel 500 meetril jõuti nina-ninas ühele joonele ning kuldmedalivõitja pidi selgitama finishiduell. Viimasel sajal meetril osutus Latini lõpuspurt üllatavalt võimsaks ning tema võidus polnud kahtlust. Eesti meistritiitli kindlustas aeg 6.55,1. Gulov sai kirja 6.56,9 ning kolmandana lõpetanud Kaspar Taimsoo 7.02,4. Neljas oli Sonntak (7.10,1), viies Vinogradov (7.12,3) ning kuues Nessõn (7.37,8). 

Kõige suurema tasemevahega sõiduks kujunes naiste paarisaeru kahepaadi finaal. Siin polnud kahtlust hiljutistelt U23 maailmameistrivõistlustelt viienda kohaga naasnud Sõudekeskus „Kalev” ja Narva klubi koondpaatkonnal Jevgenia Rõndina-Kaisa Pajusalu (7.17,4) üleolekus. Hõbedale sõudsid end Mari Vaiksaar-Natalja Garankina Viljandi Sõudeklubist (7.43,3) ning pronksi said SAK Tartu neiud Kadi Ainsaar-Rhoda Vaiksaar (7.45,2). Ühtlasi olid kohalikud tiitlivõistlused Pajusalule-Rõndinale kontrollsõiduks enne järgmisel nädalal algavaid alla 18-aastaste maailmameistrivõistlusi.   

 Esimesel võistluspäeval jagati välja samuti kuus medalikomplekti, Narva ainus medal tuli meeste paarisaeru kahepaadil, kus  meistriteks tulid hiljutise U23 maailmameistrivõistluste 12. koha omanikud narvalased Oleg Dmitrijev-Vladimir Latin (6.47,5). Hõbeda said Silver Sonntak-Oleg Vinogradov Sõudeklubist „Pärnu” (6.58,0) ning pronksi kergekaalusõudjad Aleksei Lipintsov-Heigo Tiidemaa (7.19,0). Lipintsov treenib Sõudeklubis „Pärnu”, Tiidemaa aga SAK Tartus.

Sportiv.ee/Soudeliit.ee

 

Eelmine:
Järgmine: