FOTOD! VIDEO! Eduard Mihhailov jättis Eesti meistritiitli Ida-Virumaale

Jõhvis, Valge Hobu trahteri ees peetud kreeka-rooma maadluse Eesti absoluutkaalu meistrivõistlused võitis Kohtla-Järve spordiklubi Kuldkaru esindaja Eduard Mihhailov.

Esmakordselt täiskasvanutest Eesti meistriks tulnud Mihhailov alistas finaalis sõjaväelasest kirjanikuna tuntud Martin Plaseri Tallinna maadlusklubist Nelson.

40aastane Mihhailov on kolmel viimasel aastal saavutanud vabamaalduses kehakaalus -120 kg pronksi. Kreeka-rooma maadluses sai ta viimati medali samas kehakaalus 2009. aastal. Kokku oli ta täiskasvanute Eesti meistrivõistlustelt enne tänast kuldmedalit saavutanud kolm hõbedat ja seitse pronksi. “Olen maadelnud juba 30aastat ja tundsin ennast heas vormis olevat ning nii otsustasingi tulla ennast proovile panema, seda enam, et suvel on saadud korralikult treenida. Finaalis oli mul väga tugev vastane ja ma ei mõelnud võidule. Läksin maadlusest mõnu saama,” sõnas värske Eesti meister, kes teeb trenni suvekuudel viis korda nädalas, maikuuni kaheksa korda nädalas, kolm korda hommikul ja viis korda õhtul. Vastuseks küsimusele, et kumb on ta lemmikmaadlusviis, kas kreeka-rooma või vabamaadlus, vastas Mihhailov, et kuna ta treenib vabamaadlusklubis, siis ka enamus võistlusi on vabamaadluses. “Samas olen alustanud kreeka-rooma maadlejana ja see on mulle hingelähedasem ning ka vabamaadlust maadlen paljugi sarnaselt sellele  tehnikale,” sõnas Mihhailov finaalijärgses intervjuus.

Mihhailov nentis, et enne võistluspäeva tulnud vihm tegi maadlusmati libedaks. “Eriti esimeses kohtumises oli matt libe ja maadelda oli väga ohtlik,” ütles Mihhailov, lisades, et äeva jooksul matt kuivas ja finaalis oli areenikate juba kvaliteetne. Meister lisas, et kõige raskem oli valmistuda võistluseks vaimselt. “Suvel, kahe hooaja vahelisel perioodil siiski maadleja organism puhkab võistlustest. Eile tegelesingi terve päeva just psühholoogilselt võistluseks valmistumisega, sundides ennast võistluseks kokku võtma,” tunnistas Mihhailov.

Intervjuu videoversioon: http://www.youtube.com/watch?v=SFQlwNGJtF0&feature=youtu.be

Kolmanda koha sai Kehtna MK Hammerlock esindaja Imre Kull, kes oli kolmas olnud ka 2007, 2008 ja 2010 aasta absoluutkaalu meistrivõistlustel, eelmisel aasta sai ta hõbeda.

Autasustamise video: http://www.youtube.com/watch?v=1n8YhkqQhgY&feature=youtu.be

Kokku osales võistlusel 8 maadlejat.

Meistrivõistlused toimusid maadluspäeva raames. Selle raames toimus ka sõukohtumine, kus vastamisi olid Sven Abner ja Olev Kiirend.  Video: http://www.youtube.com/watch?v=ogmdx1xBOTo&feature=youtu.be

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2733

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: