20.06.2015
Jalgrattasport

FOTOD! Tuhamäe GP võitsid Sten Saarnits ja Mari-Liis Mõttus

Laupäeval oimus Kiviõli Seiklusturismi Keskuses Tuhamäe GP XCO. Vihmasest ilmast hoolimata oli Kiviõlli kogunenud rattasõpru pea kogu Eestist.

Pikemal distantsil, mille lähe anti kell 12 oli stardis 31 ratturit ning nende distantsiks sai 6 ringi. Sõit kujunes vihmast ligunenud tuhamäel üsna raskeks, ning juba esimeselt ringilt tulles oli eraldunud 5 liikmeline grupp kuhu kuulusid Sten Saarnits, Sander Saar, Taavi Selder, Lauri Malsroos ning Paul Nestor. Teisel ringil tuldi juba kolmekesi, maha olid jäänud Nestor ja Malsroos, kes kaotasid juhtgrupile 40 sekundit. Kolmandal ringil tegi vahespurdi Sander Saar, kes juhtis Selderi ja Saarnitsu ees 9 sekundiga, Malsroosi kaotus oli juba üle minuti.Neljandaks ringiks olid aga rollid vahetunud, kui ringilt tulid liidritena Selder ja Saarnits, Saar oli neist maha jäänud 5 sekundiga. Viienda ringi alguseks oli Sten Saarnits maha raputanud ka Taavi Selderi ning nii läbiti ka kuues ring. Lõpujoone ületas liidrina Sten Saarnits Opel Thule ProTeamist, tema järel klubikaaslane Taavi Selder ning 3. koha saavutas Sander Saar Smart Sport Teamist- tegemist oli ka meeste eliitklassi esikolmikuga. Järgnesid värske Euroopa meister rattaorienteerumise sprindidistantsilt Lauri Malsroos (Vabajooks), M-Seenior 2 parim Ravshan Balgabaev (Infocus Team OÜ) ning esikuuiku lõpetas Paul Nestor (Jõhvi Rattaklubi).

Seenior 1 vanusegrupis oli võidukas Narva mees Vladimir Vðivtsev Äkke Spordiklubist, kes edestas Juri Molevit InFocus teamist ning 3. koha pälvinud venda, Juri Vðivtsevit, Äkke Spordiklubist.

Seenior 2 sõidu kiireim oli Ravshan Balgabaev InFocus teamist, kes oli ka üldjärjestuses kõrgel 5. kohal. Teisena sellest vanusegrupist ületas finishijoone Tarmo Mõttus Haanja Rattaklubist ning kolmandana Aivar Lipp A&T Sport teamist.

Päeva teine start anti kell 2, joonele asusid 6 vaprat ratturit, kelle sõidu pikkuseks sai 3 ringi. Selles sõidus olid jõudude vahekorrad väga selgelt paigas ning esimeselt ringilt tuli kindla eduga Voka poiss Marten Jõeäär CFC spordiklubist, pool minutit hiljem aga M Seenior 3 vanusegrupi esindaja Alar Reiska Haanja Rattaklubist. Minut hiljem ka kiireim naine ja ühtlasi ka N18 vanusegrupi liider Mari-Liis Mõttus. Samas järjekorras ületati ka finishijoon.
M16 vanusegrupi kiireim oli Marten Jõeäär CFC spordiklubist, teise koha saavutas Erik Sever Äkke spordiklubist ning 3. oli päeva noorim startija Nikolai Filippov Jõhvi Rattaklubist, kes võistles endast 5 aastat vanemate noormeestega.
N18 arvestuses võidutses Mari-Liis Mõttus Haanja Rattaklubist, auväärse 2. koha saavutas Mirell Semenkova Jõhvi Rattaklubist, kes samuti võistles vanemate preilide konkurentsis- olles ise N14 vanusegrupi esindaja.
Seenior 3 härrasmeeste seas puudus seekord kahjuks konkurents ning sõidu võit läks Haanja Rattaklubi esindajale Alar Reiskale.

Protokoll: http://jrk.ee/wp-content/uploads/2015/06/Tuhamae_gp_2015.pdf

Fotod: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=3148

jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: