14.10.2012
Firmasisesed

FOTOD! KK HITO suutis BC Tarvasele vastu hakata 23 minutit

Laupäeval Jõhvi spordihallis pea täismaja ees rullinud Eesti meistriliiga kohtumises võitis KK HITO BC Rakvere Tarvas vastu avaveerandi 26:22, poolajaks oli seis viigis 34:34, kuid kohtumise lõpuks olid külalised võitjad 81:51.

„Saatuslikuks sai see, et siis kui teisel veerandil võttis Tarvas kasutusele maa-ala-kaitse ei suutnud me neid tabavate visetega sundida tagasi mees-mehe-kaitsele üle minema, mis oleks meile paremini sobinud,“ sõnas KK HITO peatreener Priit Sternhof.

„Esimene poolaeg oli meil HITO-ga kõvasti tegemist. Nad osutasid meile südit vastupanu ning mängisid väga tublisti. Teisel poolajal panime oma kogemuse maksma,“ rääkis esimesel poolajal selgelt murelikku moega olnud Andres Sõber delfi.ee’le mängujärgselt.

Kolmapäeval Raplas peetud liiga debüütmängus end Eesti korvpalli tippseltskonda kindla 71:63 võiduga sisse kirjutanud KK HITO alustas Jõhvi spordihallis pea pooletuhande pealtvaataja ees kohtumist nagu eelmise mängu jätkuks väga bravuurikalt. Vastane sai küll hüppepalli järgselt kohe korvi, kuid see väljakuperemehi ei heidutanud, mindi ette 4:2, 8:5, 15:6 ning viiendal minutil oli seis juba 17:8. Tagantjärgi tarkusena võib öelda, et 1/8 mänguga viskas HITO 1/3 punktidest.

Avaveerand kulgeski HITOle soodsamalt ja see võideti 26:22. Teisel veerandil said külalised 34:31 juhtima, kuid poolaja lõpuks suutsid väljakuperemehed siiski seada jalule 34:34 viigi. Avapoolaeg oli mõlemal meeskonnal ühtemooodi kehv kaugvisete osas, HITOl 16/2 ja Tarval 15/2. Lauavõitluse võitis aga üllatavalt suurelt 28:16 HITO, saades ründelauast kätte koguni 12 palli. 11 punkti kogus avapoolajaga Siim Laur.

Viik 36:36 oli veel teise poolaja esimesel minutil. Mängu 23 minutil, seisult 38:39 siis libises sel hooajal juba arvukalt eri tasandil (Euroopa liigas, Balti liigas, karikasarjas, meistriliigas) heade mängude kogemusi saanud eelmise hooaja pronks Tarvas seekord veel oma teed. Lõplikult sai see selgeks, kui 25. minuti seis 40:45 muutus vähem kui nelja minutiga siesuks 40:58. HITO kaotas mängu 51:81, kuigi lauavõitlus võideti 44-37. Kumbki meeskond ei saanud lõpuni paika kaugvisete sihikut ja numbrid olid vastavalt 30/3 HITOl ja 25/5 Tarval. 

Meeldiv oli asjaolu, et publik austas oma meeskonda lõpuni ja hoolimata suureks paisunud vahest oldi saalis lõpusekunditeni, asutades seda, et kuigi vahe oli küll suur, kuid mängijad püüdsid oma võimete piires endast paremat anda kuni lõpuminutiteni. Seda, et ennast lõdvaks lasta ei tohtinud näitas ka asjaolu, et külalistel sai põhiliselt mänguaega vaid kuus mängumeest.

HITO punktid: Siim Laur 15, Markus Laanemets 9, Edvard Trumm 8 (12 lauapalli), Tõnis Uueküla 6, Mario Kirsimaa 4, Riho Unt 2.
Järgmised kaks mängu peab KK HITO meeskond võõrsil, 23. Oktoobril mängitakse Valgas sealse meeskonnaga ja 1. novembril kohtutakse Tallinnas tiitlikaitsja BC Kalev/Cramoga. Koju jõutakse taas 3. Novembril, kui vatsaseks on Tallinna Kalev.

Novembris peab HITO meistriliigas koguni kuus mängu, neist pooled kodus. Lisaks avanädalale mängitakse 10. novembril Pärnus sealse meeskonnaga ja päev hiljem võõrustatakse kodus Valgat. 18. novembril ollakse Jõhvis vastamisi Tyco Raplaga ja kuu viimasel päeval, 30. novembril ollakse Tallinnas vastamisi TTÜ KK meeskonnaga.

Enne viimatinimetatud mängu sõidab viisikujagu HITO meistriliiga meeskonnast  Riiga, et mängida seal Euroopa noorte korvpalliliiga U20 vanuseklassi teisel etapil.

Statistika: http://basket.ee/index.php?mid=13&section=boxscore&gid=2013001008

Mõlema poolaja videod: http://www.youtube.com/channel/UCAUv6P4QlcZdsyRE7sPspgA?feature=watch 
Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2510

Erileht: http://spordihall.johvisport.ee/index.php?id=103291

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: