08.12.2012
Firmasisesed

FOTOD! Kalevi vastu mängiti võrdselt kolm neljandikku

Ilma neljapäeval vigastada saanud põhiviisikumeeste Georg Tambre ja Sander Saareta mänginud KK HITO kaotas reedel võõrsil Tallinna Kalevile 35:35 lõppenud poolaja järel 72:89.

Kui Saare vigastas jalga neljapäeval Eesti esiliigas Audentese võidumängus, siis Tambre sai vigastada Tartus toimunud kutsekoolide korvpallimeistrivõistluste finaalturniiril, kus Rakvere Ametikool kullale aidanud Tambre tunnistati ka MVP vääriliseks. Millal aga mehed meistriliigas taas tegusid saavad teha, see peaks selguma lähiajal.
 
Reedel oli neist mängu vaatamas vaid karkude najal liikuv Saare, kes nägi kuidas meeskonnakaaslased mängu alguses vähem kui kaheksa minutiga 6:19 kaotusseisu jäämisest hoolimata pakkusid enamuse mänguajast vastastele võrdväärset mängu.
 
Avaveerandi kaks viimast minutit kuulusid 8:0 HITOle, kusjuures selle spurdi alustas Artur Saariste tabav kaugvise – muidu hea käega noormehe esimene tabav kolmene kahe meistriliiga hooaja peale.
 
Margo Tali tabav kaugvise viis kolm ja pool minutit enne poolajasireeni külalised esmakordselt ettegi – 28:26. HITO juhtis ka 29:28, 32:30 ka 35:33, kuid poolaeg lõppes siiski viigiga 35:35.
 
Kolmandal veerandil, HITO kaotusseisul 49:50 ei saanud mõlemad võistkonnad enam kui kaks minutit punkti, kuid mõõnast sai paremini üle külma saaliga paremini kohanenud kodumeeskond, kes veerandaja viimased kolm ja pool minutit võitis 9:2 ja teisele kaheminutilisele vaheajale mindi HITO kaotusseisus 51:59.
 
HITO polnud veel alla andnud ja saadi vahe veel viiele punktile 56:61, kuid siis läksid kalevlased oma teed. Mängu viimane õna jäi siiski hitolastele, Jarko Kooli ilus, vastaste jalgade vahelt antud sööt leidis korvi all Edvard Trummi, kes viskas sisse lõppseisuks 72:89. Muidugi sisse, sest mööd viskas Trumm reedel vaid ühe vabaviske. Sisse viskas ta aga neli kaahest, mõlemad kolmesed ja lisaks veel ka kolm vabaviset ehk kokku 17 punkti. Rohkem suutis hitolastest vaid Siim Laur, kelle arvele jäi 21 punkti. Vastaste 89 punktist 40 kanti Eestist kaugel sündinud mängijate kontosse.
 
Kusjuures 72 punkti on suurim skoor, mis hitolased suutnud sel hooajal meistriliiga visata. Senine rekord 71 oli pärit hooaja avamängust, kus alistati teatavasti Rapla 71:63.
 
Statistika: http://www.basket.ee/index.php?mid=13&section=boxscore&gid=2013001040
Fotod: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2541
 
Järgmise mängu peab HITO meistriliigas 20. detsembril Pärnus Pärnuga.

Hito.ee

Eelmine:
Järgmine: