21.03.2016

FOTOD! Kalevi karika võitis Narva

Pühapäeval Jõhvi spordihallis toimunud Kalevi karikaturniiri meeste võrkpallis võitis Narva.

I koht – Narva –  Georgi Korotkov, Oleg Tðekmarjov, Aleksandr Silinski, Anton Gussev, Edvard Panteleev, Vadim Nikolajev, Ilja Jegi, Vladimir Nikitin
II koht – VK Viro – Anatoli Komissarov, Nikolay Zhuravlev, Anton Ivanov, Vadim Furman, Jevgeni Zahharov, Pavel Andrejev
III koht – Sillamäe – Vladimir Tðernetsov, Leonid Kordas, Vladimir Sabenin, Sergei Laba, Aleksandr Korn, Oleksii Bilous, Aleksei Afanasjev
4. koht – Krabuli – Madis Volt,  Taavi Põllu, Stanislav Tolmachev, Kristjan Pille, Aigo Jaani, Mihhail Jeroðenkov
5. koht – Mäetaguse – Ainar Saatman, Tanel Saatman, Üllar Saatman, Igor Puusepp, Toomas Veber, Taivo Valdur, Marko Saatman    

KALEVI KARIKATURNIIR MEESTELE 2016

Selle aasta turniiril osales viis võistkonda, kuigi tähtajaks oli registreerunud neli võistkonda. Selle tulemusel pidime muutma juhendit: mängisime ainult kaks geimi.

Esimeses voorus kohtusid Narva ja Mäetaguse ning VK Viro ja Sillamäe. Kui Narval polnud erilist raskust Mäetaguse võitmisega 25:15 ja 25:7, siis teine kohtumine VK Viro ja Sillamäe vahel oli hoopis tasavägisem. Esimene geim algas punkt-punkti mänguga. Siis sai Sillamäe paaril korral paar punkti järjest ja läks juhtima 6:3. Nad suurendasid oma eduseisu kui said 5 punkti järjest ja seis oli juba 16:10. Nüüd aga tekkis neil mõõn ja Viro sai omakorda 5 punkti järjest ja vähendas vahet seisuks 15:16. Sillamäe sai punkti, kuid Viro vastas 2 punktiga ja viigistas seisu 17:17. Jällegi vahetati punkte seisuni 19:19. Sillamäe sai 2 punkti, Viro vastas punktiga, Sillamäe sai punkti, Viro vastas 2 punktiga – seis jällegi viigiline 22:22. Sillamäe sai punkti, kuid Viro vastas 3 punktiga ja võitis esimese geimi tulemusega 25:23. Teise geimi alguses aga ei tulnud Viro mäng üldse välja. Sillamäe sai 4 ja 8 punkti järjest ning asus juhtima 13:4. Viro püüdis küll 3 punkti kaupa vahet vähendada, kuid rohkemaks kui 21 punkti nad suutelised ei olnud – seega kohtumine 1:1.

Narva ja Krabuli kohtumise esimeses geimis sai Narva koguni 9 punkti järjest, lisades siia veel mitmel korral 3 punkti järjest ning võitis geimi 25:11. Teises geimis suutis Krabuli natuke rohkem punkte teenida, kuid geim kaotati ikkagi suurelt 14:25. Suureskooriline võit saavutati ka teisel väljakul, kus Viro võitis Mäetaguse vastu esimese geimi 25:7. Teises geimis läks küll Mäetaguse algul juhtima 3:0, kuid edasi dikteeris mängu juba Viro, võites selle 25:12. Tähelepanekutest võib öelda, et Mäetaguse võistkonnale on Viro võistkond ebamugav vastane.

Järgmises kohtumises Sillamäe võistkonnaga oli Mäetaguse nagu ümber sündinud. Esimese geimi alguses läksid nad juhtima 3:0. Sillamäe läks 8:7 juhtima alles siis kui sai 4 punkti järjest. Mäetaguse viigistas uuesti seisu 8:8. Sillamäe sai 3 punkti järjest, edasi suurendas veel vahet, kuid siis sai Mäetaguse 5 punkti järjest ja viigistas uuesti seisu 18:18. Edasi vahetati punkte, kuid siis sai Sillamäe 4 punkti järjest ja nii kuulus geimilõpp Sillamäele 25:20. Teise geimi alguses läks Sillamäe kohe juhtima ja juhtis veel seisul 17:14. Mäetaguse sai 3 punkti järjest ja viigistas seisu 17:17. Edasi vahetati punkte seisuni 22:22. Sillamäe sai 2 punkti, millele Mäetaguse vastas punktiga ja see oli neile ka viimane. Geimilõpupunkti sai Sillamäe ja võitis teise geimi tulemusega 25:23. See mäng Mäetagusega osutuski Sillamäele komistuskiviks kõrgema koha saavutamisel. Krabuli ei suutnud ka Viro võistkonnale erilist vastupanu osutada, saades mõlemas geimis ainult 14 punkti.

Kuigi Sillamäe ja Narva kohtumise esimeses geimis läks Sillamäe juhtima 5:3, ei suutnud nad edasi enam vastu hakata ja kaotasid geimi 14:25. Kuigi teise geimi esimese punkti sai Sillamäe, siis edasi ei suudetud vastu võtta Ilja Jegi tugevaid hüppelt serve ja Narva läks nii juhtima koguni 10:1. Selles geimis sai Sillamäe veel ainult kümme punkti juurde – geim kaotati 11:25. Ka Krabulile hakkas Mäetaguse vapralt vastu. Esimese geimi alguses mindi ka juhtima 7:4. Krabuli sai 3 ja 5 punkti järjest ning läks ise juhtima 12:8. Edasi nad suurendasid oma eduseisu ja võitsid esimese geimi tulemusega 25:18. Teise geimi alguses läks Krabuli juhtima, kuid kui Mäetaguse sai 5 punkti järjest, juhtisid juba nemad 13:12. Edasi vahetati punkte, kuid nüüd sai Krabuli 6 punkti järjest ja nii oli ka see geim neil võidetud 25:19.

Kui esimeses geimis Narva vastu ei saanud Viro rohkem kui 6 punkti, siis teist geimi mängisid nad ilusasti. Viik püsis seisuni 9:9. Viro sai kaks punkti, millele Narva vastas ühe punktiga, kuid Narva viigistas ikkagi seisu 13:13. Jällegi vahetati punkte, kuid Narva sai nüüd 3 punkti ja paaril korral kaks punkti järjest ning võitis teise geimi tulemusega 25:19. Nii oli täieduga turniiri võitnud Narva meeskond. Nende mängutase ja kogemused on ikkagi kõrgelt üle teiste võistkondade iseõppinud mängijate omast. Teisel väljakul kestis mäng Krabuli ja Sillamäe vahel, mis pidi otsustama teise ja kolmanda koha saaja. Sillamäe läks kohe 6:2 juhtima kui sai 5 punkti järjest. Krabuli vähendas vahet kui sai 3 punkti järjest. Sillamäe sai uuesti 3 ja 4 punkti järjest ja läks juhtima juba 17:10. Krabuli suutis uuesti vahet vähendada seisuni 20:22. Sillamäe sai punkti, Krabuli kaks punkti. Edasi vahetati punkte, kuid geimilõpupunkti sai Sillamäe 25:23. Sellega kaotas Krabuli ka võimaluse saada turniiril kolmas koht. Teine geim ei tulnudki neil enam hästi välja ja see kaotati 14:25.

Kuna nüüd oli VK Viro ja Sillamäel geimide suhe võrdne 5:3, siis pidime kokku lugema ka üldgeimipunktid: VK Viro 171:145, Sillamäel 173:176.

Fotod: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=3280

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: