16.03.2014
Sportaeroobika

Fööniks tõi Portugalist neli kulda ja kaks pronksi

Kohtla-Järve spordiklubi Fööniks üheksast võimlejast koosnenud võistkond esines märtsi algul edukalt Portugalis sportaeroobika MK I etapil, mille raames toimusid ka noortevõistlused. Eesti esindajad said kümnest harjutusest kuus medalikohta, sealhulgas neli kulda ja kaks pronksi, kirjutab Põhjarannik.

Osalesid kümne riigi võistkonnad, lisaks Euroopale ka Hiinast ja Jaapanist. Esimesel võistluspäeval käis medaliheitlus kuni 11aastaste laste seas. Treener Tatjana Semtðenkova sõnul oli see raske katsumus: tulemused selgusid kohe ning teist võimalust oma võimeid näidata, nagu see tavaliselt on, ei olnud. Seetõttu oli medaliheitlus nooremas rühmas väga terav.

Kohtla-Järve tüdrukud hiilgasid kõikides nominatsioonides – 23 võimleja hulgas saavutas parima tulemuse Varvara Mihhaljova. Triode kategoorias võitsid kuld- ja pronksmedalid Anna Derdessova, Varvara Mihhaljova, Marjana Rassadkina ning Anastassia Taljantseva, Regina Elmurzajeva, Renata Fjodorova. Rühmaesinemises edestasid nad aga kindlalt võistlejaid Venemaalt, Portugalist ja Ungarist, näidates head tehnilist ettevalmistust ja tõustes pjedestaali kõrgeimale astmele.

12-14aastaste finaalipääsu kvalifikatsioonivõistlustel osalesid Ksenia Minajeva 3. ning Alina Kassatkina 5. kohaga (24 üksikvõistleja hulgas). Kseniale kujunes võistlus tõeliseks katsumuseks – ta oli enne esinemist oma jalga vigastanud ja vajas arstiabi, ent ei andnud alla, tuli parketile ja esines oma võimete piiril, tõestades kvalifikatsiooni. 15-17aastaste sportlaste seas läks juhtima Julia Kassatkina, kes pääses finaali 1. kohaga.

Kokkuvõttes tugevdas Ksenia oma positsiooni ning kogus 18,2 punkti, jäädes vaid 0,2 punktiga alla liidrile Venemaalt ning 0,15 punktiga Portugali võimlejale. Alina Kassatkina oli 17,9 punktiga 7. Julia Kassatkina debüteeris 15-17aastaste vanuserühmas, astus üles uue kavaga, ent edestas finaalis kindlalt 0,7 punktiga Venemaa tugevaimat sportlast.

Võrdsed vastased

“Eelmainitud numbrid on parim tõestus, kui võrdsed olid vastased ja kui tihe oli võistlus,” rõhutas Tatjana Semtðenkova. “Vastased olid võrdsed ning suurt osa etendas psühholoogiline ettevalmistus. Meie tüdrukud suutsid tänu võistluskogemusele närvidega toime tulla.”

Semtðenkova lisas, et kohtlajärvelased võtsid esimest korda osa nii kõrge tasemega Euroopa võistlustest. Sõit sai teoks tänu lastevanematele, Kohtla-Järve linnavalitsuse sponsorabile ja Kohtla vallale.

“Meil on olnud Baltikumis, Valgevenes ja Venemaal mitmeid võistlusi, kus meie noortel on hästi läinud, ja nii tekkis tahtmine arengus veel üks samm edasi teha,” põhjendas ta Portugali sõidu eesmärki. “Meie olime ainsad Eesti esindajad, kes said Eesti võimlemisliidult loa sellel võistlusel riigi au kaitsta. Oli hea meel kuulda, et peakohtunik Maria Mineva Bulgaariast märkis ära meie kasvandike hea tehnilise taseme. Ühtekokku on selliseid etappe viis ning meil on võimalus ennast proovile panna ka IV etapil, mis peetakse Bulgaarias maikuus. Tõenäoliselt on seal veelgi raskem, sest kokku tulevad maailma tugevaimad sportlased – oma osalemise on registreerinud juba 16 riigi võistkonnad. Kuigi ka Portugalis nägime tähti, tituleeritud maailmameistreid.”

Tatjana Semtðenkova märkis ära ka korraldajate sooja vastuvõtu: kõik sportlased ja kohtunikud said mälestuseks kingitusi, korraldati linnaekskursioon, toimusid kohtumine linnapeaga ja bankett. Lapsed käisid ekskursioonil Atlandi ookeani rannikul, mis jättis sügava mulje.

IRINA KIVISELG

Eelmine:
Järgmine: