Essebua ja Kuptsov said hõbeda

Nädalavahetusel Tallinnas peetud Eesti meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses said Kohtla-Järve spordiklubi Heraklese Jõud esindajad Aleksandr Kuptsov ja Irakli Essebua teise koha.

Kehakaalu kuni 84 kg finaalis kaotas Essebua Märjamaa MK Juhan esindajale Tarvi Thombergile. MK Juhan esindaja oli kehakaalu -55 kg finaalis vastas ka Aleksandr Kuptsovil, kes kaotas endisele klubikaaslasele Anar Zeinalovile. Kõige osavõturohkemas, 18 osalejaga kaalus kuni 74 kg oli Vitali Kozlov seitsmes, seitsmes oli ka Dmitri Novkin, seda kehakaalus kuni 96 kg kümne osaleja seas.

21 võistkonna seas sai Heraklese Jõud kuuenda koha.

Sportiv.ee

Lugu Põhjarannikus

Zeinalov Eesti meister, Kuptsov ja Essebua finaalis

Tallinnas toimunud Eesti meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses said Kohtla-Järve klubi Heraklese Jõud esindajad Aleksandr Kuptsov ja Irakli Essebua hõbemedali, varem samasse klubisse kuulunud Anar Zeinalov võitis kõige kergemas kehakaalus.

Tallinnas peeti 87. korda Eesti meistrivõistlusi kreeka-rooma maadluses, mis olid pühendatud korraga kolmele mälestusväärsele sündmusele: Eesti Vabariigi 90. aastapäevale, saja aasta möödumisele Kristjan Palusalu sünnist ja Eesti raskejõustiku 120. aastapäevale. Meistrivõistlustel olid kohal peaaegu kõik Eesti tugevamad matimehed, erandiks vaid eksmaailmameister Heiki Nabi ja üks Eesti tugevamaid maadlejaid Alo Toom.

Kõige kergemas kehakaalus (-55 kg, 8 osalejat) võitis neljandat aastat järjest Kohtla-Järve klubi Heraklese Jõud kasvandik, praegu Raplamaa Juhanit esindav Anar Zeinalov. Tänavu oli tema vastane finaalis endise koduklubi esindaja Aleksandr Kuptsov, kes finaali jõudmiseks oli pidanud alistama Tapa maadleja Dmitri Gorjuðko ja vändralase Karol Perdi. Kuptsovist polnud mitmekordsele Eesti meistrile tõsist vastast, kuid treener Georgi Essebua sõnul andis ta Zeinalovile hea lahingu, näidates, et talle on konkurent sirgumas: “Kuptsov on Zeinalovist kuus aastat noorem, tegelikult alles juunior. Tema väga hea esinemine näitab, et meil on peale kasvamas vahetus, millega õige pea arvestama tuleb hakata.”

Finaalivõidule oli lähedal teinegi Kohtla-Järve atleet Irakli Essebua kehakaalus 84 kilo (14 osalejat). Teel sinna oli ta kindlalt alistanud Kristo Remmelga Kadrinast ja Andre Lindevesti Saaremaalt. Finaalis läks Essebua vastamisi Eesti koondises paljudel tiitlivõistlustel osalenud Tarvi Tombergiga. Esimese ringi kaotanud Essebua ei suutnud ka teist võita ja nii kaotas ta terve kohtumise. “Olen Irakli maadlusega rahul. Hämmastas kohtunike tegevus – nad ei märganud, kuidas Tomberg avalikult reegleid rikkus. Ka Irakli laiutas arusaamatuses käsi. Üldiselt on mul aga tema meisterlikkuse tõusu üle hea meel,” nentis isa ja treener Georgi Essebua.

Meistrivõistlustel osales veel kaks klubi Heraklese Jõud atleeti, kellel oli harjutamises aastane vaheaeg olnud ja seetõttu jäi ka hea tulemus saavutamata. Hiljuti raske õlavigastusega kimpus olnud Vitali Kozlov ei saanud täisjõuga maadelda ja sai kokkuvõttes seitsmenda koha (-74 kg, 18 osalejat). Ta sai küll kaks võitu, kuid kaotas veerandfinaalis tulevasele võitjale Eerik Apsile. Endine raskekaallane Dmitri Novkin (-96 kg, 10 osalejat) võitis ühe kohtumise, seejärel kaotas aga samuti tulevasele esikohaomanikule Rait Tombergile. Ülejäänud kehakaaludes tulid Eesti meistriteks Dmitri Drozdov (Kadrina, -60 kg), Olari Suislep (Juhan, -66 kg) ja Heiko Soopart (Saaremaa, -120 kg).

Klubide arvestuses võitis Juhan 41 punktiga, teine oli Tapa (26), kolmas Kadrina (22). Heraklese Jõud sai kümne punktiga kuuenda koha.

ALEKSEI FJODOROV

Eelmine:
Järgmine: