31.01.2010
Suusatamine

Esmaspäeval saab võistledes austada legendaarset spordimeest

Esmaspäeval saab Kohtla-Nõmme suusabaasis alguse neljaetapiline võistlussari, millega austatakse legendaarset spordimeest Richard Roodenit, kes ka ise sarjas kaasa lööb, kirjutab Põhjarannik.

“Richard Roodeni vitaalsuse ja pikaealisuse võtmeks on olnud kindlasti sport,” sõnas võistluse eestvedaja, Kohtla-Nõmme abivallavanem Jaak Rooden, kes julgustas võistlusele välja tulema kõiki, kes tahavad spordi kaudu oma elukvaliteeti tõsta. Sari ühendab alasid, mis on Richard Roodenile olnud südamelähedased, ning igal aastaajal peetakse üks osavõistlus. Suusatamisele järgnevad aprillikuine orienteerumine, juulis võisteldakse heidete mitmevõistluses ja septembris on viimase etapina kavas krossijooks.

Neliküritusel peetakse ka koondarvestust, kus kokkuvõttes lähevad arvesse kolme parema võistluse punktid. Vanuseklasse on 21, alates 1999. aastal ja hiljem sündinud poistest-tüdrukutest ning lõpetades 1935. aastal ja hiljem südinud Richard Roodeni eakaaslaste võistlusklassiga, ehk kõik saavad omavanustega võimeid võrrelda. Igal etapil ootavad vanuseklasside paremaid medalid ning osavõtjate vahel loositakse välja auhindu, seda tänu toetajatele, kelleks on lisaks Kohtla-Nõmme vallavalitsusele maakondlik Kultuurkapital, maakonna spordiliit ja Eesti Põlevkivi spordiklubi.

Oma onu auks sarja korraldav Kohtla-Nõmme spordielu eestvedaja Jaak Rooden ütles, et hindab Richard Roodeni saavutusi, tema tahtejõudu ja visadust. “Minule on ta sihikindluse sümboliks. Mõnikord, kui on vaja leida motivatsiooni, end taga sundida, mõtlen sellele, kuidas onu 2009. aasta suvel Ida-Virumaa mängudel valla eest väljas oli ning tal joostes jalg lihtsalt kolm korda “alt ära läks”, kuid mees ei jätnud jonni ja tegi sellele vaatamata kõik alad lõpuni,” rääkis Jaak Rooden lellest vaimustunult.

Viimane näide, kus visa spordimees teistele eeskuju näitas, oli sel neljapäeval, kui Richard Rooden tõestas ligi 87aastasena, et on sellises vormis, et tulla 16kraadise külmaga toast välja suusatama ja võistlema. “Selline tahtejõud ja eluviis lausa kohustavad sellisest inimesest lugu pidama,” nentis Jaak Rooden, lisades, et onu teeneid Kohtla-Nõmme spordi ees on raske üle hinnata.

Sarja peakorraldaja sõnul on Richard Rooden oma tegemistega noortele, kes alles oma (spordi)teed valivad ja alustavad, heaks eeskujuks ning kindlasti on ka tema osa selles, et Kohtla-Nõmmel on sport alati au sees olnud. “Sari ongi selleks, et anda kõigile võimalus oma võimeid eri aladel realiseerida ning ühtlasi noortele elavat eeskuju näidata.”

Võistlus algab esmaspäeval kell 18.  Võistlus kuulub ka Ida-Virumaa argipäeva suusaõhtute sarja.

Infoleht: https://sportiv.ee/index.php?2/6726

Sportiv.ee/Pohjarannik

Eelmine:
Järgmine: