08.12.2007
Jäähoki

Esmaspäeval algab U20 jäähoki MM

Esmaspäeval algavad Tallinnas U20 teise divisjoni maailmameistrivõistlused jäähokis, kus Eesti koondisel tuleb tõestada, et talle on jõukohane naasta esimesse divisjoni. Jäähoki maailmameistrivõistluste hooaeg algab tavaliselt lõppeva aasta viimases kuus, kui mõõtu võtavad kuni 20aastaste koondised. Sellel aastal on teise divisjoni B-grupi maailmameistrivõistluste korraldamise õigus Tallinnal ning mängud algavad juba esmaspäeval. Koondises on kuus Narva ja üks Kohtla-Järve mängija, kirjutas reedene Põhjarannik.

Eesti koondisel on viis vastast: Holland, Horvaatia, Hispaania, Mehhiko ja Hiina. Kaks aastat tagasi mängisid neli neist kuuest meeskonnast Belgradis, tookord tähistas Eesti koondis turniirivõitu, alistades suurelt Hiina (11:1) ja Mehhiko (18:1), võitis Horvaatiat 6:2 ja pääses esimesse divisjoni – tugevuselt teise koondiste gruppi. Tookord ütles Eesti jäähokiliidu juhtkond peasekretär Riho Sooniku suu läbi välja soovi esimeses divisjonis kanda kinnitada. Kuid Eesti koondis sai järgmisel aastal seal viimase koha ja naasis teise divisjoni. Nüüd püütakse taas kõrgemasse seltskonda tõusta. Mis vastastesse puutub, siis Hollandi koondis sai eelmisel aastal oma alagrupis teise koha, alistades mehhiklased 9:1. Horvaatia võitis teises alagrupis neljandaks jäänud Hispaaniat 6:1 ja oli kolmas. Hiina koondis võitis kolmanda divisjoni.

Eesti koondis, kelle koosseis on avaldatud MMi ametlikul koduleheküljel www.u20mm.eestikad.ee, on viimase aastaga üle elanud suuri muutusi. Narvalase Rais Davletkildejevi asemel on vanemtreeneriks määratud mullu end Tartu klubi Välk 494 juhendajana proovinud soomlane Jorma Räisänen. Mullusest koosseisust on alles ainult kaheksa mängijat. Varasemate aastatega võrreldes on märgatavalt muutunud ka koondise kandidaatide regionaalne päritolu: kui eelmisel hooajal moodustasid rohkem kui poole koosseisust idavirulased (22st 12), siis tänavu on pooled mängijad (13) Tallinna Purikatest. Idavirulasi esindavad narvalased Vladimir Vassiljev, Anton Jastrebov, Anton Perov, Pavel Narvet, Artjom Ossipenkov ja Andrei Aleksandrov ning kohtlajärvelane Deniss Volodin.

Kirde-eestlastel oli eile võimalus tõestada, et nad pole koondisest sugugi halvemad. Narva PSK treener Igor Ossipenkov pani PSK ja Kohtla-Järve Viru Sputniku mängijatest riigi ametliku esinduse vastu sõprusmänguks kokku oma meeskonna. “Eesti jäähokiliidust paluti mul kokku panna meeskond, kes mängiks Eesti koondise kandidaatide vastu. See on sõprusmäng,” rõhutas Ossipenkov.

Kõik MMi mängud toimuvad esmaspäevast pühapäevani Premia jäähallis, kolmapäev ja laupäev on puhkepäevad. Grupi võitja pääseb esimesse, viimaseks jäänu kukub kolmandasse divisjoni.

ALEKSEI FJODOROV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: