18.06.2018
Kergejõustik

Esimese Narvas joostava maratonini on jäänud vähem kui kuu

Kui Narvas Energiajooksu raames toimusid Eesti meistrivõistlused poolmaratonis, siis juulikuu alguses on piirilinnas esimest korda võimalik joosta täispikk maraton.

Maratoni saab joosta Kreenholmi staadionil 3. ja 4. juulil toimuval viiendal Ida-Virumaa staadionimaratonil. Kui seni on jooksjatelt ülivõrdes tagasisidet saanud ja gurmeejooksuks nimetatud jooksupidu toimunud Iisakus, siis sel korral viisid korraldajad jooksu Narva.
Staadionimaratonil on 24 tunni jooksul võimalus startida nii õhtu-, öö- kui ka hommikumaratonil ning praeguseks end kirja pannud jooksjatest koguni tosin plaanivad ka kolmel korral stardijoonele tulla. Kõiki kolme starti on oodatud ka poolmaratoni sõbrad.
Lisaks pikkadele maadele on võistluse kavas klassikalised staadionidistantsid 3000 m, 5000 m ja 10 000 m ning toimuvad noorte- ja lastejooksud.
Võistluse peakorraldaja ning õhtumaratonil ka ise startiv Aet Kiisla ütles, et tahab külalistele ja ka kohalikele näidata parimaid palasid Narvast, mida saab staadionile kohale transportida. “Kõige olulisem on soe vastuvõtt ja isiklik lähenemine igaühele, kes tahab end proovile panna või lihtsalt aktiivselt aega veeta.”
Traditsiooniliselt on võistlusel kavas ka soovikontsert ning võistlejatele saab saata sõnumeid. Esmakordselt on üritusel kavas kirbuturg, kus kapinurgas edasijagamist ootavat spordikaupa saavad müüa kõik soovijad. Kultuurilist meelelahutust pakub legendaarne klubi RoRo staadionikontserdi näol.
Võistluse kohta saab lisainfot aadressilt www.jooksukalender.ee
Foto: Anna Markova
https://www.flickr.com/photos/124532609@N02/35214686253/in/album-72157683970551141/
Aet Kiisla
Ida-Virumaa staadionimaratoni peakorraldaja
MTÜ Gurmeejooksud
Tel 5660 8626
aet.kiisla@gmail.com

Eelmine:
Järgmine: