25.10.2009
Firmasisesed

Esiliigas liidrid Iisaku/Kaitseliit ja BC Viru Basket

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel peeti laupäeval viis kolmanda vooru mängu. Täiseduga jätkavad Iisaku/Kaitseliit ja BC Viru Basket.

A-alagrupis alistas ainuliidriks tõusnud Iisaku/Kaitseliit võõrsil 73:37 Kohtla-Järve Remeks II/Intro. Seni samuti kaotuseta olnud Askele IV jäi kodus alla KK Hito II meeskonnale 49:78, nüüd jagavad Askele IV ja KK Hito II 2 võidu ja 1 kaotusega 2.-3. kohta. Sillamäel olid vastamisi kahe kaotusega startinud meeskonnad Sillamäe Kalev ja Jõhvi Jussid ning põneva heitluse võitsid sillamäelased 68:61, viimasel veerandil said külalised seisult 52:43 ja 54:47 järgi 54:53, kuid kohtumise lõpus olid kindlamad väljakuperemehed.

Sillamäel toimunud  kohtumises juhtus ka olukord, kus lauakohtuniku süü läbi sai väljakul olla viie veaga mängija. Kuigi Jõhvi Jussid nõudsid mängusituatsioonide nö tagasikerimist, seda siiski ei tehtud. Kes arvasid teisiti, neil tasuks lugeda reeglite http://www.basket.ee/uploads/docs/korvpalli_reeglid.pdf punkti 44 ja eriti punkti 44.2.3 Kõik visatud punktid,kasutatud aeg ja muu tegevus, mis võis toimuda pärast eksitust ja enne eksituse tähelepanemist,jäävad jõusse.

B-alagrupis olid kolmandas voorus täiseduga võistlusi alustanud BC Viru Basket ja Kohtla-Nõmme. Vokas peetud kohtumises sai Viru Basket 19:7 algedu ja viimase veerandi alguses oli vahe sama – 68:46. Külalised said küll seisu parandada 61:60-le, ja 65:63-le, kuid kahel viimasel minutil oli Jalmar-Joosep Saare etteaste, kes viskas BC Viru Basketi viimased üheksa punkti tuues oma meeskonnale tabelisse kolmanda võidu tulemusega 72:64. Teises B-alagrupi kolmanda vooru mängus alistas Kiviõli/Maidla 65:54 Mäetaguse II. Vikingmodumi ja Jõhvi BC Karjamaa kohtumine on lükatud 8. novembrile.

Üks mäng peeti laupäeval ka meistriliigas, kus KK Hito alistas Maidlas Askele 118:77 ja sai tabelisse teise võidu. Pühapäeval kohtuvad Vokas Toila ja Iisaku KK ning Narvas on vastamisi KK Narva ja Remeks. Mäetaguse  on kolmandas voorus mänguvaba.

Meistrivõistluste erileht: http://www.basket.ee/index.php?mid=866

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: