22.10.2016

Esikoha sai VK Kramp

Jõhvi Cup võrkpallis 2016 toimus Jõhvi spordihallis ja osales viis võistkonda: Illuka, Kiviõli VK, Jõhvi SK, Noored ja Tallinna VK Kramp.

Loosi tahtel läksid esimestes kohtumistes vastamisi Noored ja Jõhvi SK ning Illuka ja Kiviõli.

Kaks noorte võistkonda mängisid väga tasavägiselt. Esimeses geimis vaheldusid punktid ühe ja kahe punkti kaupa seisuni 22:22. Geimi lõpus oli kindlam Jõhvi ja võitis tulemusega 25:22. Teine geim algas samuti punkt-punkti mänguga seisuni 6:5 Noorte võistkonna kasuks. Siis sai Jõhvi 4 punkti järjest ja läks ise juhtima 9:6, kuid Noored suutsid mänguseisu viigistada 14:14. Edasi punkt-punkti mäng seisuni 20:20. Noored said kaks punkti, Jõhvi ühe ja see jäigi nende viimaseks punktiks selles geimis. Noored võitsid teise geimi tulemusega 25:21. Kolmandas geimis oli initsiatiiv juba Noorte käes ja nad võitsid selle tulemusega 15:6 ning ühtlasi kohtumise tulemusega 2:1. See jäi ka ainsaks kolmegeimiliseks mänguks sellel turniiril.

Illuka ja Kiviõli vaheline kohtumise esimene geim oli tasavägine seisuni 9:7 Kiviõli kasuks. Siis sai Illuka 7 punkti järjest ja seda edu nad käest ei lasknudki ning võitsid geimi tulemusega 25:21. Teises geimis ei saanud Kiviõli üldse oma mängu käima ja see kaotati tulemusega koguni 9:25.

Kiviõlil ei sujunud eriti mäng ka esimeses geimis Jõhvi vastu. Mäng oli tasavägine seisuni 14:13 nende kasuks. Jõhvi sai 3 punkti järjest ja asus juhtima, kuid Kiviõli suutis siiski mängu viigistada seisul 19:19. Punkt Kiviõlile ja kaks punkti Jõhvile, edasi 3 punkti Kiviõlile seisuks 23:21. Jõhvi sai punkti, kuid geimilõpu punktid sai ikkagi Kiviõli seisuks 25:22. Teise geimi võitis Kiviõli juba kergelt 25:13.

Kuna Noortel oli esimene mäng väga tasavägine, siis VK Kramp ei suutnud nad üldse vastupanu osutada ja kaotasid mängu 0:2 (5:25; 9:25).

Ka kohtumises Kiviõliga võttis kohe initsiatiivi endale VK Kramp ja võitis 2:0 (25:17; 25:16). Kohtumine Illuka ja Jõhvi vahel oli samuti ühepoolne – Illuka võitis 2:0 (25:9; 25:11).

Järgmisena kohtusid kaks kaotuseta võistkonda – Illuka ja VK Kramp. Illuka alustas hästi ja läks juhtima 3:1 ja 6:2, kuid siis eksiti palju ja VK Kramp sai 5 punkti järjest ning initsiatiiv oligi nende käes. Nad võitsid geimi tulemusega 25:14. Kuigi teises geimis läks VK Kramp kohe juhtima, suutis Illuka seisu viigistada 12:12 ja 16:16. VK Kramp sai punkti ja Illuka kaks punkti ning läks esimest korda selles geimis ka juhtima. VK Kramp sai 3 punkti järjest ja läks uuesti juhtima, kuid Illuka suutis veelkord mänguseisu viigistada 21:21. Edasi kaks punkti VK Kramp, punkt Illukale. Illukal oli veel võimalus mänguseis viigistada, kuid serviviga ja geimilõpu punkt VK Kramp seisuks 25:23.

Väga tasavägiselt alustasid Noored mängu Kiviõli vastu. Seis oli viigiline 8:8, kuid siis sai Kiviõli 4 punkti järjest ja seda eduseisu nad käest ei lasknudki ning võitsid geimi tulemusega 25:19. Teises geimis läksid Noored juhtima 4:2. Kiviõli viigistas 5:5. Edasi vahetati punkte, kuid siis sai Kiviõli jällegi 4 punkti järjest ja siit edasi nad suurendasid oma eduseisu ning võitsid ka teise geimi sama tulemusega 25:19.

Illuka vastu Noortel enam jõudu ei jätkunud, kuigi esimest geimi alustati punkt-punkti mänguga seisuni 4:4. Mäng kaotati 0:2 (13:25; 8:25).

Viimases kohtumises VK Kramp ja Jõhvi vahel proovis VK Kramp erinevaid kombinatsioone, mis kõik ei õnnestunud ja nii sai Jõhvi esimeses geimis 17 punkti. Teises geimis sai Jõhvi 10 punkti.

Nii oli täisedu 8 punktiga võitnud VK Kramp, kaotamata seejuures ühtegi geimi. Teise koha sai 7 punktiga Illuka, kolmanda 6 punktiga Kiviõli VK, neljanda 5 punktiga võistkond Noored ja viienda 4 punktiga Jõhvi SK.

I koht – VK Kramp – Annemar Neiland, Kris Härsing, Gerli Toomela, Janno Tamsalu, Konstantin Selli, Rauno Pihel, Tõnis Alt
II koht – Illuka – Mirjam Vinkler, Marjaana Lepiste, Kristina Nedzinskaite, Kristjan Palm, Taavi Põllu, Üllar Saatman, Alar Tetting
III koht – Kiviõli VK – Monika Guskova, Sofja Þuravljova, Ksenia Dorsh, Vadim Boitsov, Mihhail Kolontajev, Stanislav Gruzdev, Robert-Roland Uusmaa, Oleksii Bilous
4. koht – Noored – Darja Marjaðova, Jelizaveta Komissarova, Veronika Kozlova, Roman Urbanovitð, Erik Polzunov, Deniss Vender, Maksim Polzunov
5. koht – Jõhvi SK – Lisette Villers, Hanna-Katryna Keerme, Kaisa Teder, Melani Nõlvak, Reesi Külmhallik, Taivo Valdur, Margus Hindreus, Stanislav Tolmachev

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: