03.04.2010
Sumo

EMSL Jõudi meistrivõistlustel edukaimad idavirulased

Laupäeval, 3. aprillil Vinni Jaapani Majas toimunud kolmandatel Eestimaa
Spordiliit „Jõud” meistrivõistlustel osalesid esmakordselt sumot proovima
tulnud maadlejate ning judokade kõrval mitmed meie sumotipud.
Tituleeritumateks sportlasteks olid: narvalane Mihhail Goidov (kahekordne
juunioride EM-i medalimees) ja Tudu neiu Epp Mäe (juunioride maailmameister,
MM-i hõbe ja Maailmamängude kuld). Mõlemad tõestasidki veenval omas paremust
võites nii poolraskekaalus kui absoluutkategoorias. Seitsme kulla ja kokku 17 medaliga olid idavirulased võistluste edukaimad.

Erilist äramärkimist väärib aga vanameister Tiit Tartlan, kes 57 aastaselt on võimeline noortele meestele tuule alla tegema. Tõeliselt väärikas eeskuju meie maadlusveteranidele.

Nukraks teeb aga asjaolu, et esindatud oli vaid kolm maakonda, mis vägisi sunnib meenutama vanasõna sigadest ja pärlitest.

EMSL JÕUD 2010 aasta sumomeistri tiitli pälvisid naistest: Marta Karpova (kuni 60kg, Ida-Virumaa, Narva), Rahel Kallas (kuni 65kg, Lääne-Virumaa, Rakvere) ning Epp Mäe (kuni 80kg ja absoluutkategooria, Lääne-Virumaa, Tudu) ja meestest: Roman Markov (kuni 70kg, Kohtla-Järve), Tiit Tartlan (kuni 85kg, Jõhvi), Mihhail Goidov (kuni 115kg ja absoluutkategooria, Narva) ning Igor Mironov (üle 115kg, Jõhvi). Kõik Ida-Virumaa

Naiskondade turniiri võitis Lääne-Virumaa. Võidukasse naiskond kuulusid: Epp Mäe, Rahel Kallas ja Kristel Mäekivi. Meeskondadest oli parim Ida-Virumaa, koosseisus: Roman Makarov, Mihhail Goidov ja Nikolai Novitski.

Medalite arvestuses kujunes osalenud maakondade järjestus selliseks: Ida-Virumaa /7-4-6/, Lääne-Virumaa /3-5-6/ ja Jõgevamaa /0-1-1/.

Auhinnalaua kattis seekord oma maitsva toodanguga AS Hallik, mille eest võistluste organisaatoritelt ja võistlejatelt suur tänu.

Eesti sumomeistrid selgitatakse 25. aprillil Põltsamaal.

RIHO RANNIKMAA

Eelmine:
Järgmine: