19.11.2008
Kergejõustik

Emaks saav Baranova kahtleb karjääri jätkumises

Nagu suurem osa Eesti kergejõustiklastest, maadleb ka Narvast pärit kolmikhüppaja Veera Baranova rahamuredega. “Tahaksin sporti edasi teha, aga ma ei saa lubada, et mu laps millestki peaks puudust tundma,” sõnas Õhtulehele aprillis emaks saav sportlane.

Tänavu kolmikhüppes 13.92 kirja saanud 24aastase Veera Baranova tuleviku kohal ripub küsimärk. Üleeile sai ta oma treenerilt Toomas Klaubilt halva sõnumi: kõik alaliidu toetused on ära võetud. Viimasel ajal noorema kolleegi Kaire Leibaku varju jäänud narvalanna ei nõua rusikatega vehkides raha, kuid nendib – millestki tuleb ju elada.

“Minus on kaks inimest, kes omavahel võitlevad,” kirjeldas Baranova sisemist heitlust. “Üks tahaks kangesti sporti edasi teha. Teine ütleb, et ma pean mõtlema sellele väikesele lapsele. Temast peab saama õnnelik inimene. Ta ei tohi millestki puudust tunda.”

Sponsorite otsimine on majanduslanguse ajal sama naiivne tegevus nagu talvine seenelkäik. Paratamatult kipuvad sportlased tööle minema. Näiteid on kahetsusväärselt palju: vasaraheitja Maris Rõngelep, tõkkesprinterid Rene Oruman, Mirjam Liimask, Tarmo Jallai, mitmevõistlejad Indrek Turi ja Madis Kallas…

“Saan nüüd paremini aru sellistest sportlastest nagu Rene Oruman, kellel on pere. Üksinda elades saaks veel kuidagi hakkama,” rääkis elukaaslase palgast elav Baranova, kes loodab sel aastal lõpule viia ärijuhtimise õpingud Mainori kõrgkoolis.

Veera Baranova pildil: http://pildid.sportiv.ee/displayimage.php?album=453&pos=470

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: