17.11.2014
Male

EM võistluse täheks kerkis 10-aastane Sinitsõna

Tallinnas sai pühapäeval läbi noorte kiir- ja välkmale EM, mis tõi Eesti maletajatele 19 medalit. Kokku osales EM-il 300 noort, kes võistlesid erinevates maledistsipliinides: kiir- ja välkmale individuaalsed ja meeskondlikud võistlused, superfinaal medalite võitjatele ja maleülesannete lahendamine.

EM-i staariks tõusis 10-aastane Anastassia Sinitsõna Narvast. Ta sai kindla esikoha kiirmale individuaalvõistlusel (see oli ka ainuke Eesti kuld selles distsipliinis), võitis välkmale individuaalvõistluse (ka see oli ainuke Eesti kuld), võitis maleülesannete lahendamise võistluse ja aitas Eesti U10 tiimi teisele kohale.

Anastassia ütles, et on koduse EM-iga rahul: “Olen tulemustega loomulikult rahul, erilist pinget ei olnud. Eestis on mängida tegelikult lihtsam. Mina kavatsen oma elu malega siduda ja minu suur unistus on võita MM-i tiitel absoluutarvestuses – mitte ainult naiste seas.”

Eesti Maleliidu president Andrei Korobeinik sõnas, et tegemist oli Eesti male jaoks olulise üritusega, mis andis võimalust paljudele noormaletajatele tippvõistlusest osa saada: “2016. aastal võtame vastu juba täiskasvanute EM-i Pärnus, ja tänane üritus tõestas, et Eesti on tippmalevõistlusteks valmis. Eesti noormaletajad olid väga tublid, mina usun Eesti male tulevikku.”

sport.delfi.ee

Eelmine:
Järgmine: