26.05.2009
Jalgrattasport

Elvast kaks poodiumikohta

Nädalavahetuse peeti Elvas tänavasõidu Eesti meistrivõistluste viimane IV etapp.

Jõhvi-Sundstrandi jalgratturitest esinesid Elvas kõige edukamalt Kristel Koort N18 vanuseklassis ja Kaireen Käen N12 vanuseklassis kus neile mõlemale kuulus kolmas koht.
Nelja etapi kokkuvõttes sai Kristel Koort kuuenda koha.

Naiste klassis võistlev Maris Nurm sõitis küllaltki aktiivselt ja distantsi keskel asus ka võistlust juhtima, kuid peagrupp püüdis ta kinni ja finiðijalga tal enam ei olnud ning naiste arvestuses tuliu leppida neljanda kohaga. Kokkuvõttes kuulus Maris Nurmele viies koht.

Tüdrukute N14 vanuseklassis said Laura Kuusemets ja Janely Sojone vastavalt viienda ja seitsmenda koha. Eesti meistrivõistluste koondarvestuses olid nad kuues ja kaheksas.

Poiste M14 arvestuses tegi jälle hea sõidu Kaspar Tamm, kes grupifiniðis oli kuues. Sama koha sai Kaspar Tamm ka kokkuvõttes

Harrastajate arvestuses oli edukam Reijo Peenema 13. kohaga. Ühe kohavõrra tahapoole jäi Raivo Sala Raivo Sala oli 20. kohaga edukam Jõhvi klubi seenior. Viimasel etapil mitte osalenud Tauri Selder sai U23 vanuseklassis 20 koha.

Päev hiljem sõideti samas kohas 100 km pikkune Elva Rattaralli. Ilmaolud olid sellele kevadele omaselt rasked – puhus taas kõva tuul, oli külm ja vihmale vahelduseks said jalgratturid nautida rahet. Võistluse võitis Gert Jõeäär Kalev-Meridianast. Tema edu teiseks jäänud Janar Jermakovi ees oli kaks sekundit. Kolmas oli võitja klubikaaslane Urmo Utar. Jõhvi Sundstrandi esindajatest olid Peep Kivil 65. ning Maris Nurm katkestas.

50 km pikkuse noorte-harrastajate sõidus sai Kaspar Tamm 19. koha (M14 arvestuse 9. tulemus).

Lastesõitudes tuli aga Sundstrandi võiskonnale kaks võitu. Vanemate poiste arvestuses näitas teistele tagatulesid Marten Jõeäär ja kuni kuueaaastaste poiste sõidus võttis võidu Mario Kivil.

Nädala pärast toimub Tartus järjekordne 134 km pikkune Tartu Rattaralli kus tuhanded jalgarttasõbrad saavad üksteiselt mõõtu võtta ja niisama seda spordiala nautida. Jõhvi Jalgrattaklubi kutsub kõiki Ida-Virumaa jalgrattureid sellest üritusest osa saama, sest see on ikkagi „maanteesõidu laulupidu”.

PEEP KIVIL,
Jõhvi RK Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: