26.05.2013
Jalgrattasport

Elva tänavasõidul Tauri Selder teine

Laupäeval 25.mail lõppesid Elvas 2013 aasta Eesti meistrivõistlused kriteeriumis.

Viimane neljas etapp peeti tuulise, vihmase ja jaheda +12 kraadise ilmaga . Keerulistes ilmastikutingimustes ja suhteliselt raskel ringil, kus oli ka korralik tõus tegi Jõhvi Investment Agency võiskonna parima etteaste meeste eliit- ja U23 vanuseklassis Tauri Selder, kes noppis vahefiniðites punkte, sai lõpufiniðis kolmanda koha ning oli pidevalt aktiivne nii ise rünnates kui ka grupi eesotsas sõitu kontrollides.

Tasuks sai ta viienda – ja meeste eliidi arvestuses Vahur Valvase järel teise koha.

Sõidu võitis Kristen Kivistik Vändrast Krister Raudsepa ja Carl Heinrich Pruuni ees.

Narvalane Danil Kozinets jäi seekord punktita ning oli 15-s.Ainar Elberg katkestas sõidu jalakrampide tõttu.

Kokkuvõttes tuli Eesti meistriks Markku Ainsalu Vahur Valvase ja Janek Tombaku ees. Tauri Selder oli neljas ja kaotas pronksmedali vaid ühe punktiga.

KRISTEL KOORT JA AIRA FERSCHEL NELJANDAD.

Suurimad medalilootused enne viimast Elva etappi olid meil naiste ja naisjuunioride klassis, kus Kristel Koort jagas liidrikohta ja Aira Ferschel asus teisel positsioonil.

Elvas jäid nad paraku tahaplaanile ja pidid kohad poodiumil vahetama neljandate vastu.

Kristel sai Elvas 10 ja Aira 12 koha (juunioride 6). Tagasihoidlike tulemuste põhjus peitub Kristelil nädal tagasi Saaremaal läbielatud kukkumine ja Airal segab täisvõimsusega sõitmist mandlipõletik.

MARTEN JÕEÄÄR JÄTKAS NELJANDATE KOHTADE RODU

Ka M14 vanuseklassis olid enne viimast etappi teoreetilised medalivõimalused Marten Jõeääre,l kes Elvas panustas distantsil 120 protsendiliselt ja sõitis koos kolme kaaslasega pikalt teistel eest ning oli kõigis vahefiniðites neljas sai etapi neljanda koha, mis andis Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes jällegi neljanda tulemuse.

Kui naiste sõidus olid meie neljandad kohad pettumusteks siis Marteni selline positsioon on korralik tulemus, milleni Jõhvi jalgratturid selles vanuseklassis kunagi küündinud pole kuid seekord olid konkurendid Risto Sepa, Karl Brent Premet ja Karel Georg Nõmm lihtsalt jõuga üle.

Teistes vanuseklassides said koha protokolli Mirell Semenkova, kes oli N12 vanuseklassi kuues, Mario Kivil, Sander Sojone, Danil Prudnikov ja Nikolai Filippov vastavalt M12 vanuseklassi 18, 19, 34 ja 35.

N16 Kirke Aller 16, Evelin Metslov 17. Kokkuvõttes oli selles vanuseklassis 10 koha ga meie parim Kaireen Käen.

M16 jäi finiðilipu nägemisest puudu üks ring Sten Eric Nirgil, kes sõidab kriteeriume esimest hooaega.

Sport- ja seenioride klassis sai Peep Kivil kolmanda koha.

Pühapäeval sõidetakse Elvas Filter maanteekarikasarja II etapp Elva rattaralli.

Jõhvi Jalgrattaklubi
www.jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: