27.05.2013
Jalgrattasport

Elva rattarallil parim Kozinets

Pühapäeval jätkus Elvas Filter maanteerattasõidu sari 100 km pikkuse Elva Rattaralliga, mis on Tartu Rattaralli järel osavõturohkeim maanteesõit Eestis. Seekordki oli stardinimekirjas 400 jalgratturit pikale ja 250 lühikesele distantsile.

Võidu sõideti kahel 50 km pikkusel ringil, esimesel ringil oli sõit väga aktiivne ning pidevalt üritati eest ära sõita kuid pea alati suur grupp neutraliseeris rünnakud.

Siiski õnnestus esimese ringi lõpufaasis 100 liikmeline grupp ühel küljetuule lõigul pooleks sõita ja esimesse liidergruppi kuulusid ka kõik Investment Agency-Jõhvi meeskonna kolm liiget: Tauri Selder, Danil Kozinets ja Peep Kivil.

Suurt aktiivsust näitas üles Tauri Selder, kes paaril korral sai kaasjooksikutega peagrupi ees paraja edumaa.

Teise ringi alguses jäi peagrupp loksuma ja teine suurem punt püüdis selle kinni ning jätkati umbes 100 mehega. Teise ringi alguses purunes Peep Kivilil esikumm kuid ta sai kiiresti tehnilist abi ja jõudis gruppi tagasi.

Teise ringi lõpupoole läks sõit närviliseks ning seoses sellega tekkisid mitmed ohtlikud momendid, kümme kilomeetrit enne finiðit kukkus õnnetult Tauri Selder ja pidi katkestama.

Paar kilomeetrit hiljem toimus taas kukkumine, mille taha jäi ka Kivil kuid ta pääses vigastuteta ning sõitis taas peagruppi tagasi.

Võitja selgitati kuueliikmelises jooksikute grupis, mis oli distantsi viimases faasis suurest grupist jooksu saanud ning teravama jalaga oli seal Krister Raudsepp, Tarmo Kopli ja Carl Heinrich Pruuni ees.

Liidergrupp läbis 100 km 2:17.37-ga mis teeb keskmiseks kiiruseks 43,6 km h.Investment Agency-Jõhvi parem oli 32 kohaga narvalane Danil Kozinets.

Peagrupis lõpetasid veel Peep Kivil (68) ja Onnineni värvides sõitnud Arvo Sala (73).

Ainsa naisena suutis peagrupis lõpetada Liisa Ehrberg (57).

Suurfavoriit Grete Treier kukkus ja katkestas.

POOLEL MAAL MEIE KIIREIM STEN ERIC NIRGI

Poolel maal meie noorratturid väga silma ei paistnud .

Peagrupis suhteliselt eesotsas lõpetas vaid Sten Eric Nirgi.

See grupp, mis sõitis kohtadele 8-68 finiðeerus Nirgi 14-dana (üldkoht 22).

50 km pikkuse sõidu võitis Carl Tõnismann Pärnust.

Marten Jõeäär jäi peagrupist maha ja lõpetas võitjast 6.02 hiljem, mis andis 73 koha ja omas vanuseklassis 10 positsiooni.

Robert Petrovitski lõpetas teises suures grupis 102-na. Kirke Aller ja Evelin Metslov sõitsid enamuse distantsist samas grupis kuid ka nemad sattusid kukkumistesse ja pidid leppima kohtadega 163 ja 212.

Jõhvi Jalgrattaklubi
www.jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: