14.01.2008
Ujumine

Elina Partõka on laagris USAs

1. -22. jaanuarini toimub Floridas, Orlandos esimene Soome ja Eesti Ujumisliitude ühine treeninglaager. Laagris on kokku kahest ujumisliidust 15 ujujat. Meie ujumiskoondist esindavad neli ujujat – Martin Liivamägi, Elina Partõka, Jana Kolukanova ja Maria Albert. Treeneritena osalevad laagris Tiit-Urmas Reiter ja Tõnu Meijel, kirjutab swimming.ee

Ujujad on majutatud kolme üürimajasse, kus elamisele lisaks korraldatakse põhimiselt ka kogu toitlustamine. Tingimused on spartalikud, kuid siiski väga paslikud treeninglaariks. Kodudest on ujulani autoga sõita ca. 20 minutit ja liiklus Orlandos on üsna mehine, kuid üldjoontes siiski täiesti vastuvõetav. Hommikuti ujutakse Orlando Aquatic Center 50 meetrises ujulas ja pealelõunat omakorda 25 yardises ujulas. Peale igat treeningut on võimalus kasutada väga hästi sisustatud jõusaali. Treeninguid kuival aitab sisustada Soome koondise füsioterapeut Juha ja ta teeb seda meisterlikult. Treeningkoormus on päris tugev. Korraldatakse palju ühistreeninguid, treeningplaanid koostatakse treenerit poolt koos. Kavas on ka osavõtt 18.-20. jaanuaril toimuvatest ujumisvõistlustest, kuhu on eelregis-treerimiste järgi registreerunud…. 950 ujujat. Võisteldakse 25 yardises ujulas. Hea kogemus kõigile ujujatele.

Kolme nädala jooksul on töökorraldus järgmine: iga 5 treeningu järel üks õhtupoolik vaba ja järgmise 5 treeningu järel on vaba päev. Selle sisustamine arutakse koos läbi ning puhkepäev möödub tutvudes kohalike vaatamisväätusega. Water World, Disneyland jne.

Kliima on veidi erinev kui Eestis. Peale üllatusena tulnud ühe viluda hommikupoolikuga (temp + 2C) on ilmad üpriski vastuvõetavad – päikest on piisavalt, õues on sooja +20 kuni +28 C vahel, vihma on sadanud ühe korra. Päevadki on veidi pikemad kui Maarjamaal. Hommikul valgeneb 10 minuti jooksul kella seitsme paiku ning õhtul pimeneb veidi aeglasemalt peale kuut.

Treeninglaagris valitseb tore ja mõnus meeleolu, ujujatest on saanud sõbrad.

Ees on veel kümme treeningpäeva.
Tõnu Meijel

Eelmine:
Järgmine: