28.07.2008
Ujumine

Elina Partõka: “MM oli mulle väga raske”

Austraalias Melbourne´is toimunud ujumise maailmameistrivõistlustelt naasnud Kohtla-Järve sportlane Elina Partõka tunnistas, et jäi oma esinemisega vaid osaliselt rahule.

Pühapäeval naasis Eesti ujumiskoondis, kuhu kuulub ka kohtlajärvelanna Elina Partõka, Melbourne´ist, kus toimusid veealade maailmameistrivõistlused. MMil said üldvõidu ameerika ujujad, kes võitsid 21 kuld-, 14 hõbe- ja 5 pronksmedalit. Teised olid venemaalased, 11, 6 ja 7 medaliga ning kolmandad võõrustajad 9, 7 ja 10 medaliga. Eesti ujujad medalisaajate hulka ei pääsenud, kuigi püstitasid kolm rahvusrekordit, meie ujujate parimaks tulemuseks jäi Martin Liivamägi 14. koht.

Elina Partõka tegi kaasa kolmel alal: 4×100 meetri teateujumises, kus ta uuendas koos kaaslastega Eesti rekordit, ning 200 ja 100 meetri vabaujumises. Paremini läks sajas meetris, kus ta sai ajaga 56,90 sekundit 32. koha, jäädes alla ka koondisekaaslasele Jana Kolukanovale (56,67 ja 30. koht). Samas oli Elina tulemus parem Eesti ujumisliidu kehtestatud 2008. aasta olümpiamängude B-normist (57,17).

Partõka oli tõbine

Sportlase isa ja klubi NRK treeneri Valentin Partõka sõnul sõitis Elina MMile kohe pärast haigust, samuti kulus tal kohanemisele liiga palju aega. Seepärast suutis ta alles viimasel päeval sajas meetris hea tulemuse saada, isiklikust rekordist jäi puudu ainult 0,5 sekundit: “Olen ise teistes maailmajagudes toimuvatel võistlustel kaasa teinud ja tean, et kohanemine nõuab nii mõndagi. Mõnikord on endal tunne, et jõud lihtsalt pulbitseb, kuid tulemust ei ole,” ütles Valentin.

Elina ise ütles, et sõit oli talle väga raske: “Loomulikult tahaks alati veelgi paremini esineda, kui tegelikult läheb. Sellest MMist rääkides arvan, et olen rahul osaliselt, ainult esinemisega sajas meetris.” Sportlase sõnul jäi ta pärast koondise veebruarikuist treeninglaagrit haigeks ja Eesti meistrivõistlustel osales juba tõbisena. Enne Melbourne´i lendamist jäi ta jälle haigeks: “Tundsin ennast halvasti, kuid keelduda ei saanud, tegelikult haigus juba taandus. Plaanisime, et suudame teateujumises Eesti rekordi püstitada, seda enam, et mul oli naiskonnas teine tulemus, seepärast pidin kindlasti sõitma.”

Olümpiamängudeni on jäänud 16 kuud

Olümpiamängud toimuvad 2008. aasta augustis. Eesti ujujad peavad nendel osalemiseks täitma normi, seda saab juba teha. Olümpiale pääsu tagava B-normi täitmiseks on Eesti ujujatel aega enam kui aasta. Elina Partõka täitis selle normi 100 meetri vabaujumises.

“Tahaks ka 50 ja 200 meetri vabaujumise ning veel mõnel distantsil normi täita. Ujun ja püüan täita,” ütles Kohtla-Järve sportlane.

ALEKSEI FJODOROV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: