02.08.2009
Jalgpall

EJL: Sillamäe jalgpallikonflikt võib kaasa tuua sanktsioone

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) ootab mänguinspektori raportit eilset Sillamäe Kalevi ja FC Flora kohtumist varjutanud fännide kähmluse kohta ning tegutseb vastavalt sellele edasi, sealjuures ei välistata ka sanktsioone.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=957
Aleksandr Komðini pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=959

“Mänguinspektor hindab mängu korraldust, turvalisust, kirjeldab eri juhtumeid, mis mängul toimuvad. Tema käest saame kõige objektiivsemat informatsiooni,” selgitas EJL-i avalike suhete juht Mihkel Uiboleht ERR-i uudisteportaalile ning lisas, et ilmselt tuleva nädala alguses on raport juba EJL-i laual.

 

Küsimusele, kas võimalike süüdlaste väljaselgitamisel võidakse matðis osalenud meeskondade suhtes sanktsioone rakendada, vastas Uiboleht, et see sõltub juhtumist. “Kindlasti on võimalik mingeid meetmeid rakendada, aga see sõltub puhtalt asjaoludest – kas sündmused toimusid staadionil, staadionilt väljas, kuidas oli korraldatud klubi poolt turvateenistus ja muu.”

Uiboleht märkis, et olukord Sillamäe Kalevi ja Tallinna FC Flora mängu ajal püsis üldiselt raamides. “Lõppkokkuvõttes, see mis seal toimus, mängu ei häirinud ja see sai ära peetud,” ütles ta. Vajadusel küsib mänguinspektor või EJL ka klubi ja fännide arvamust toimunu kohta.

“Selge on see, et staadionil vastutab avaliku korra eest klubi ja peab selleks palkama turvateenistuse, väljaspool staadionit on vastutus juba politsei rida,” märkis Uiboleht. Tema sõnul on pingeline õhkkond mängu ajal normaalne nähtus, aga see peab püsima raamides. Antud kohtumises osalesid meistriliiga tippu kuuluvad võistkonnad, kellel on peaaegu ühepalju punkte, mistõttu oli pinge tavalisest suurem.

Rääkides võimalikest karistustest, ütles Uiboleht, et üks karmimaid oleks kindlasti see, kui klubi peaks mängima koduväljakul tühjade tribüünide ees või üldse koduväljakult eemal. “Aga antud juhul on väheusutav, et praegu selliseid sanktsioone rakendatakse. Selleks on vaja kas ülitõsist rikkumist staadionil või süsteemseid probleeme.”

EJL avalike suhete juhi sõnul on selline juhtum Sillamäel esmakordne, samas on jalgpallihuvi seal tuntavalt kasvanud. “See sunnib võib-olla ka klubi vaatama ümber oma korraldust. Kui varem käis mängu vaatamas 200 inimest, siis nüüd on 500.” Eilset matði vaatas 450 jalgapallihuvilist.

Uibolehe sõnul tuleb vutifännide kähmlusi Eesti meistrivõistlustel harva ette. “Et asi läheks füüsiliseks, seda tavaliselt ei juhtu. Tavaliselt lõpeb konflikt meeleoluka sõnavahetusega ära.”

Uiboleht ei osanud täna kinnitada infot, mille kohaselt olevat eile toimunud veel üks pealtvaatajate konflikt. Nimelt olevat Maarjamäe staadionil ägeda sõnasõja maha pidanud Tallinna Levadia ja Nõmme Kalju fännid. “Mis seal täpselt toimus, seda saab tõenäoliselt mänguinspektori raportist lugeda. Nii palju kui infot on olnud, oli ka seal väiksemaid probleeme ja politsei käis seal kohapeal asja selgitamas. Aga mis täpsemalt juhtus, siis peab ootama, kuni mõlemad klubid ja inspektor oma selgitused annavad,” kommenteeris Uiboleht.

Eile õhtul Sillamäel kohaliku jalgpalliklubi Kalev ja FC Flora vahel toimunud jalgpallmatði järel puhkenud sajakonna jalgpallifänni omavaheline sõnelus lõppes kähmlusega.

Politsei jättis umbes 30 FC Flora fänni staadionile ja ligikaudu 70 Kalevi fänni suunati väljakult ära. Sillamäe konstaablijaoskonda toimetati kolm isikut, kelle suhtes algatatakse väärteomenetlus avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel.

ERR UUDISED

Eelmine:
Järgmine: