20.03.2009
Jäähoki

Eesti U18 MMil enne viimast vooru teine

Alistanud Narvas toimuvatel U18 vanuseklassi jäähoki mailmameistrivõistluste teise divisjoni turniiri eelviimases voorus tabeli viimase Hiina 6:3, tõusis Eesti noorte jäähokikoondis tabelis teisele kohale. Esikoha ja pääsu esimesse divisjoni kindlustas voor enne turniiri lõppu Suurbritannia.

Eelmisest kolmest mängust kaks võitnud Eesti oli reede õhtul Hiinaga hädas, avakolmandiku järel juhtiti küll veel kolm aastat selles vanuseklassis mängida saava Robert Rooba (1.12, söötja Maksim Borovikov) ning Artur Bõstrovi (15.54) väravatest 2:0, kuid juba teise kolmandiku avaminutil lasti Yinan Jial lüüa seisuks 2:1.

Viis ja pool minuti hiljem lõi Artur Fedoruk (27.25; söötja Ken Kuusk) 3:1, kuid neli ja pool minutit enne kolmandikku lõppu suutsid vastased taas vahe ühele väravale vähendada. Õnneks tegi Vjatðeslav Sakovitð (36.21; Rainer Komi, Artur Bõstrov) vähem kui minut hiljem tabloole numbrid 4:2 ja sellel seisul mindi ka viimasele vaheajale.

Viimase kolmandiku 55. sekundil realiseeris Eesti kahemehelise ülekaalu, Dmitri Kalenda löögist oli seis 5:2. Perioodi viimasel kümnel minutil lõid mõlemad meeskonnad ühe värava, mängitud oli 33.39, kui Sakovitð sai oma kontole teise värava selles mängis ning Ning Li tegi lõppeseisuks 6:3, kui mängitud oli 55.02.

Kui kolmes eelmises mängus oli Eesti väravat kaitsnud Helsingi IHK väravavaht Robert Tikka, siis mängus Hiinaga seisis väravas Kohtla-Järve Viru Sputniku kasvandik Andrei Galonski.

Teistes reedestest mängudes alistas Holland Serbia 14:2 (3:1, 5:1, 6:0) ja Suubritannia oli parem Belgiast 7:1 (2:0, 2:0, 3:1).

Enne viimast vooru on selged ainult esimene ja viimane koht. Suurbritannia on 12 punkti ja väravate suhtega 38:6 kindel liider. Suurbritanniale 1:5 alla jäänud Eestil on teisena 8 punkti, meist punkti kaugusel on Holland, keda Eesti teatavasti avavoorus 5:0 suges. 5  punkti on kogunud Belgia, kelle Eesti eelmises voorus alistas karistusvisete tulemusena 4:3. Eesti viimane vastane Serbia on 4 punktiga eelviimasel, viiendal kohal. Hiina jätkab punktita.

Laupäeval on turniiril puhkepäev. Pühapäeval toimuvas viimases voorus on kell 13 vastamisi Belgia ja Hiina, kell 16.30 kohtuvad Holland ja Suurbritannia ning kell 20 on turniiri viimases mängus vastamisi Eesti ja Serbia.

Juhul kui Eesti suudab Serbiat võita saavutavad eestlased Suurbritannia järel teise koha (olevenalt teistest mängudest on teise koha võimalused ka kaotuse korral). Ka eelmise aasta U18 teise divisjoni turniiril oli Eesti Suurbritanniast tagapool, siis oli Eesti kolmas ja Suurbritannia teine. Grupi võitjana pääses aste tugevamasse divisjoni Ungari, kes vahetas seal välja Hollandi.

Laupäeval siirduvad Eesti jäähokihuviliste pilgud Kohtla-Järvele, kus kell 14.40 võõrustab seeriat 1:0 juhtiv Viru Sputnik Tallinna GMP Starsi. Seeria kolmas ja viimaseks kujuneda võiv kohtumine peetakse pühapäeval kell 16.40 Linnahallis. Sarja neljas ja viies kohtumine peetakse vajadusel ning need toimuvad vastavalt 28. märtsil Kohtla-Järvel ja 29. märtsil Tallinnas.  Pronksmedaliomanik selgub aga laupäeval, 21. märtsil kui kell 18.30 on Tartus vastamisi tiitlikaitsjana poolfinaalis Viru Sputnikule seeria 0:2 kaotanud Kalev-Välk ja Narva PSK, kes kaotas oma poolfinaalseeria pealinlastele 1:2.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: