Eesti Terviseradadel sündis täna uus osalus ja tervisekilomeetrite rekord

Eesti terviseradadel püstitati kõigi aegade osalusrekord! Seda nii osalejate arvu kui kogutud kilomeetrite osas. Vabariigi sünnipäeval toimunud Eesti Terviseradade rekordiüritusel fikseeris oma panuse 11424 suusatamisest ning kehalisest liikumisest lugu pidavat inimest. Registreeritud tervisekilomeetrite arvuks saadi kokku 93 186,7 km.
Seatud suur eesmärk on kuhjaga täidetud. Õnnestunud ürituse käigus tegime ühiselt kaugelt üle kahe tiiru ümber maakera.

Rohkearvulise suusa- ja spordirahva panustest anti teada 69 Eestimaa erinevast looduslikust sportimiskohast. Kokku oli Eestimaal ette valmistatud ligi 600 kilomeetrit suusaradu, hoolitsetud autode parkimisvõimaluste eest. Suuremates tervisekeskustes oli avatud ka suusalaenutused. Vastlapäevale kohaselt olid kõik kelgunõlvad pika liu laskjatest ummistumas.
Ürituse eesmärk on teadvustada inimestele nende kodulähedasi looduslikke terviseradu ja kutsuda kõiki üles mõnusalt aega veetma.

Eesti Terviseradade arendusprojekt on Merko Ehituse, Eesti Energia ja Swedbanki (Hansapanga uus nimi) ning Kultuuriministeeriumi ja Eesti Suusaliidu algatatud ettevõtmine Eesti looduslike sportimiskeskuste uuendamiseks. Ettevõtmise eesmärgiks on toetada Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamist ning regulaarset liikumisharrastust. Kindlustada looduses aastaringse ja tasuta aktiivse liikumisvõimaluse kättesaadavus kõigile huvilistele. Käesolevaks hetkeks on projekti raames kaasa aidatud juba üle kahekümne terviseraja olulisele uuendamisele üle Eesti.

Ida-Virumaal asuvad terviserajad Pähklimäel (Äkke suusakeskus), Sinimäel, Pannjärvel, Kohtla-Nõmmel, Iisakus ja Avinurmes.

Jaanus Pulles
SA Eesti Terviserajad juhataja
Eesti Suusaliit MTÜ juhatuse esimees

Eelmine:
Järgmine: